miercuri, 17 iunie 2009

“Indiferent că mergeţi, că staţi aşezaţi sau întinşi”În ceea ce priveşte faptul că gândurile şi tendinţele voastre negative nu dispar nici înainte şi nici după atingerea inimii încrezătoare….

Nu vă faceţi probleme din cauza lor. Compasiunea lui Amida nu are nimic de-a face cu ele. De aceea, Maestrul Rennyo spune că această karmă negativă a fiinţelor este ca şi inexistentă, în sensul că nu va împiedica naşterea noastră în Tărâmul Pur. Acesta este de asemenea şi înţelesul lui “atingem Buddheitatea fără a distruge patimile oarbe”.
Dacă vă apar în minte gânduri negative, lăsaţi-le să treacă. Nu stă în puterea voastră să le opriţi şi nici nu are rost să încercaţi. E posibil ca astfel de încercări să ducă la probleme psihice grave. Observaţi-le şi lăsaţi-le să treacă. Ele sunt karma voastră, tendinţele voastre karmice conştiente sau inconştiente. Spun “ale voastre” pentru că sunteţi ataşaţi de ele, vă identificaţi cu ele şi urmăriţi să le împliniţi, însă în realitate ele sunt asemenea norilor de pe cer. Nu aparţin nimănui, nu vin de nicăieri şi nu se duc nicăieri. Aşadar, lăsaţi-le în pace, nu este nevoie să insistaţi asupra lor, să încercaţi să le modificaţi. Doar bazaţi-vă pe Amida şi spuneţi nembutsu. Dacă treceţi prin momente bune, spuneţi nembutsu şi lăsaţi-le să vină şi să plece iar dacă treceţi prin momente rele, de asemenea spuneţi nembutsu şi lăsaţi-le să vină şi să treacă. Întotdeauna ni se va întâmpla câte ceva. Nu încercaţi să spuneţi nembutsu doar atunci când vă simţiţi rău sau atunci când vă simţiţi bine. Refugiaţi-vă în Amida oricând şi spuneţi nembutsu, indiferent de starea în care vă aflaţi. Acesta poate fi unul din înţelesurile lui “indiferent că mergeţi, că staţi aşezaţi sau întinşi”. Închei acest articol cu o poezie de Senmyo Wajo:

“Când eşti singur şi rănit, recită Namo Amida Bu.
Când te simţi cel mai singur om din lume şi eşti deprimat, recită iarăşi Namo Amida Bu.
Namo Amida Bu este pentru acest om ignorant şi plin de dorinţe oarbe.
Când lucrurile sunt aşa cum trebuie, nici bune nici rele, Namo Amida Bu.
Namo Amida Bu nu este recitat pentru urechile celorlalţi,
ci este o chemare dintre părinte şi copil.
Aud Namo Amida Bu cu urechile mele,
Namo Amida Bu, răspund cu vocea şi inima mea,
Namo Amida Bu, recită chiar şi numai de zece ori şi dormi în pace!
Dacă se întâmplă să mori dintr-o dată, oriunde şi oricând, te afli acasă în Tărâmul Pur al Iluminării.
Către toate fiinţele, treziţi-vă către Namo Amida Butsu şi bucuraţi-vă!"

  

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate