duminică, 8 septembrie 2013

Problema câinilor abandonaţi şi răspunderea noastră

Un copil a murit.
În opinia mea, vinovaţi sunt următorii:

-          persoana iresponsabilă care a semnat pentru câinele ucigaş şi l-a lăsat pe stradă
-           toţi primarii/oficialii aleşi sau numiţi care până acum nu au rezolvat problema câinilor
-          unele asociaţii de protecţie a animalelor care au mâncat fonduri degeaba împreună cu autorităţile şi nu au dorit nici ei să rezolve problema câinilor
-          oamenii obişnuiţi care la un moment dat, în viaţa lor, au aruncat/abandonat căţei pe stradă – aceştia sunt mulţi dar nu au curajul să îşi asume efectele propriilor fapte

Soluţia propusă de unii cetăţeni sincer disperaţi  dar şi de demenţi este una simplă: să ucidem toţi câinii şi să rezolvăm situaţia rapid printr-o altă vărsare de sânge nevinovat.
Adică o fiinţă incapabilă de apărare şi discernământ – copilul de 4 ani – moare în chinuri groaznice, iar pentru asta sunt ucise alte fiinţe fără apărare şi discernământ, inclusiv cele care nu au muşcat/atacat niciodată pe nimeni. Iar adevăraţii vinovaţi îşi păstrează funcţiile şi mai strâng şi voturi pe lângă asta.

Şi totuşi, mă întreb, dacă tot vrem sânge, de ce să nu vărsăm sângele primarului, al oficialităţilor, al acelei persoane iresponsabile care a semnat pentru câine şi răspundea pentru el sau al tuturor oamenilor care şi-au abandonat şi înfometat câinii din curte? Aceştia sunt adevăraţii vinovaţi. La fel cum nu putem acuza un minor de 6 ani de crimă, chiar dacă el însuşi o comite, ci pe părinţii lui, tot la fel, nu putem acuza un câine de crimă, ci pe stăpânii lui. Copii minori şi căţeii fără stăpân sunt la fel de incapabili de discernământ şi tocmai de aceea, ei au un părinte, un tutore sau stăpân care să decidă şi să răspundă pentru ei.

Dacă avem pretenţia că suntem oameni civilizaţi şi fiinţe superioare dotate cu inteligenţă şi sensibilitate, atunci soluţia problemei câinilor de pe străzi trebuie să fie una clară, hotărâtă, consecventă dar umană şi fără vărsare de sânge.
Uciderea în masă de către oameni, a unor fiinţe abandonate pe străzi tot de oameni, nu numai că nu rezolva problema dar ne încarcă şi mai mult de un sânge pe care la un moment dat tot noi îl vom plăti, pentru că nicio acţiune nu rămâne fără efecte.  

Nu sterilizarea ori alte metode nonviolente au dat greş în rezolvarea problemei câinilor, ci proasta administrare a acesteia şi interesele diverselor instituţii, asociaţii sau egoismul şi inconştienţa oamenilor obişnuiţi.

Pe de altă parte, cei care se declară iubitori de animale să facă sacrificii şi să adopte măcar un câine şi să fie gata să răspundă pentru el. Dacă toţi sensibilii şi siropoşii din această capitală infectă ar adopta măcar un căţel, atunci demenţii din administraţie nu vor mai avea pe cine să omoare chiar dacă se decid să facă asta. Sau cel puţin am reduce din numărul victimelor. 


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- ÎNVĂŢĂTURI BUDDHISTE JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate