miercuri, 17 septembrie 2014

Adevărata salvare şi binecuvântare

În urmă cu ceva timp, un om din afara tradiţiei noastre, mi-a cerut să-i ofer o binecuvântare. I-am răspuns că nu pot formula binecuvântări personale deoarece nu am fost niciodată un preot virtuos şi nu am nici un fel de realizare spirituală, tot ce am venind cu adevarat, numai de la Amida. Însă pentru că omul insista să-i spun ceva în foarte scurta noastră întâlnire, i-am zis următoarele:

“Fi mereu binecuvântat şi protejat de Buddha Amida. Fie să te încrezi în El iar la sfârşitul acestui trup iluzoriu să renaşti în Tărâmul Său Pur. Namo Amida Bu, Namo Amida Bu, Namo Amida Bu."

Aşadar, în loc să-i dau binecuvântări personale, am încercat să-i îndrept mintea/inima către Buddha Amida. Chiar dacă nu a primit credinţa în acel moment, sper ca, într-o bună zi, poate în viaţa asta sau în cea viitoare, conexiunea pe care a făcut-o cu Amida, auzindu-i Numele invocat, se va manifesta printr-o stare deschisă a minţii care îl va ajuta să primească shinjin (credinţa).


Într-adevăr, în afara Puterii lui Amida, nu există salvare şi binecuvântare autentică.Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- ÎNVĂŢĂTURI BUDDHISTE JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Google+ Followers

Persoane interesate