Pagini

duminică, 7 octombrie 2018

Pe scurt despre implicarea omului religios in societate

Un om religios actioneaza in societate in functie de invataturile si preceptele religiei sale. Este absolut normal  sa fie asa. Cei care ne zic noua, oamenilor religiosi, ca religia trebuie sa fie o chestie intima, vor sa ne reduca la tacere pentru ca ei sa schimbe societatea dupa chipul si asemanarea lor. Cu alte cuvinte, opiniile lor trebuie sa fie publice si sa produca schimbari iar ale noastre sa ramana intime si tacute. Este o mare doza de perversitate aici.

Cand in societate se iau decizii care merg impotriva invataturii religiei tale este normal sa actionezi, sa votezi, etc, pentru simplul motiv ca o lume total opusa valorilor tale morale si religioase va fi un loc unde la un moment dat nu ti se va mai permite sa traiesti dupa crezul tau.

Exista locuri in lumea asta in care preoti sunt obligati sa faca ceremonii de casatorie persoanelor de acelasi sex chiar daca asta contrazice invatatura religiei lor. Exista locuri in aceasta lume unde a spune ca barbatul e barbat si femeia e femeie deja poate fi periculos. Exista locuri (din ce in ce mai multe) in lumea asta unde poti fi amendat pentru faptul ca indraznesti sa spui ca homosexualitatea este imorala. Nu va lasati amagiti - cei care va spun acum cu zambetul pe buze ca religia este doar o chestiune intima, sunt cei care va reduc treptat-treptat la tacere pentru a prelua ei controlul asupra vietii voastre religioase si sociale. Acesti oameni sunt agentii unui totalitarism al gandirii caruia voi, oamenii religiosi, le veti cadea victima la un moment dat.

Adeseori oamenii religiosi spun ca pe ei nu-i intereseaza politica. Este o tampenie. Nu zice nimeni sa devenim obsedati de orice chestie politica de la tv, insa in chestiunile extrem de importante care tin de libertatea religiei noastre, de familie, de protectia vietii, de valorile fundamentale ale invataturii noastre, avem obligatia morala sa fim activi. Totul este politica, faptul ca acum scriem liberi pe internet, ca avem inca libertate religioasa, ca nu suntem in dictatura, ca putem vota, ca putem sa ne exprimam opiniile, etc se datoreaza unor decizii politice. De asemenea, tot prin decizii politice putem opri transformarea societatii intr-una  in care nu va mai exista loc pentru invataturile religiei noastre.

Iata cateva din motivele pentru care ma implic, in calitatea mea de preot buddhist, in acest referendum pentru definirea  in constitutie a casatoriei ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie. Pentru ca invatatura buddhista stabileste clar faptul ca un cuplu este format dintr-un barbat si o femeie, pentru ca Buddha Shakyamuni a oferit invataturi si instructiuni/reguli de urmat cuplurilor alcatuite din barbati si femei, iar nu din barbat-barbat sau femeie-femeie, pentru ca a atras atentia, El si diversi alti maestri (de ex, Maestrul Genshin, al-6-lea Patriarh al traditiei mele) asupra pericolelor karmice ale sexualitatii incorecte, inclusiv a homosexualitatii si pentru ca nu vreau ca societatea in care traiesc sa fie una in contradictie cu invataturile buddhiste.

Acesta este un punct de cotitura in societatea in care traim. Suntem la rascruce - aparam normalitatea sau deschidem poarta si mai larg anormalitatii de unde nu va mai fi cale de intoarcere. Acum nu votam un politician sau partid, ci o definire simpla, normala si clara a casatoriei. Intr-o lume din ce in ce mai anormala noi definim normalitatea pentru a o apara. Va rog, mergeti la vot si votati DA!

Intrati si aici pentru a citi articolul meu "Câteva cuvinte despre sexualitatea incorectă și nevoia de a acționa ca buddhiști pentru susținerea căsătoriei normale între un bărbat și o femeie" :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.