În
urmă cu ceva timp am postat următorul mesaj, sfătuindu-i pe unii buddhiști să
înceteze să mai facă reclamă sărbătorilor nebuddhiste și figurilor ”divine” asociate cu acestea:
Cum poate cineva întreg la minte să nu înțeleagă faptul că a te ruga la sau a face publicitate zeilor falși nebuddhiști înseamnă de fapt, a face publicitate falselor învățături religioase propovăduite de acei zei sau în numele lor. Cum ar putea acesta să fie comportamentul unui buddhist autentic?
Repet, buddhiștii care fac publicitate sărbătorilor creștine precum Crăciunul sau Paștele, trimițându-și unii altora urări legate de ele și care chiar îl celebrează în templele și centrele lor, așa cum i-am văzut pe mulți, fac publicitate unor spirite și zei falși, contribuind în acest fel la confuzia atât de des întâlnită în zilele noastre că toate religiile sunt la fel. Un devotat al lui Buddha Amida NU FACE NICIODATĂ publicitate unor spirite și zei venerați în religiile monoteiste deoarece știe că orice conexiune cu aceștia nu are cum să ducă la Eliberare.
[1] Sunt chiar împotriva celor care se închină sau promovează închinarea la zeități și spirite venerate în religiile pre-creștine. Una e să respecți aceste zeități și spirite, ba chiar să le inviți să se refugieze în Buddha Amida și alta să promovezi închinarea la ele.
[2] Prin ființe sensibile în buddhism se înțelege toate ființele, umane sau neumane. Orice ființă care simte plăcere, frică, durere, etc, este o ființă sensibilă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.