DESPRE MINE ȘI ACEST BLOG


Numele meu este Adrian Gheorghe Cîrlea iar numele buddhist Shaku Josho. "An" din denumirea blogului înseamnă "loc" - aşadar acesta este "locul lui Josho". În vechime unii călugări foloseau această metodă pentru a-şi denumi coliba unde locuiau.

Am fost ordinat preot în cadrul tradiţiei Jodo Shinshu la templul Nishi Hongwanji, în Kyoto, anul 2003, de către patriarhul suprem al acesteia, GoMonshu Koshin Ohtani. Despre oferta mea de preot, puteti citi aici.

În ceea ce priveşte blogul meu - este treaba fiecăruia cum foloseşte informatiile din el. Da, o spun direct - fac misionarism iar prin asta înţeleg să ajut la răspândirea Căii mele în speranţa că din ce în ce mai mulți oameni vor primi credința în Buddha Amida.  

Nu am făcut și nici nu voi face vreodată pe universalistul, afirmând că toate religiile duc în acelaşi loc (vârful muntelui, divinitatea sau ce mai vreţi voi) sau pe sincretistul. Nu cred în sicretisme şi amestecul de religii. Sincer, sunt convins de faptul că nu există vreo Cale mai bună decât Buddha Dharma, însă asta nu mă împiedică să-i respect pe cei care fac alte alegeri. Aşadar, aici nu voi vorbi decât despre buddhismul Jodo Shinshu, rugându-vă şi pe voi să vă rezumaţi în eventualele comentarii strict la acest subiect.

- Citiți vă rog, articolul Modul meu de predare și limitele mele 

Notă:

1. fotografiile mă reprezintă pe mine şi certificatul de preot (docho) obţinut cu ocazia ordinaţiei. Prin acest certificat se dovedeşte faptul că buddhismul Jodo Shinshu este oficial transmis în România. Orice învăţător, preot sau călugăr buddhist trebuie să aibă un astfel de certificat, în forme diferite, corespunzătoare tradiţiei sau liniei de care aparţine. Sfatul meu este ca atunci când întâlniţi un om ce afirmă că reprezintă ceva în legătură cu buddhismul în România să cereţi lămuriri şi dovezi scrise că acel om este într-adevăr ceea ce spune. Ţara noastră e plină de diferite personaje care după vreo două-trei lecturi şi o plecare în Asia se simt pregătiţi să predea buddhism sau diferite alte căi spirituale. Orice învăţător autentic trebuie să aparţină unei linii de transmisie şi să fie la rândul lui autorizat de altcineva. Aceste lucruri sunt foarte bine puse la punct în cadrul buddhismului, inclusiv în tradiţia de care aparţin.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- ÎNVĂŢĂTURI BUDDHISTE JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate