luni, 24 decembrie 2018

Siguranţa atingerii Iluminării în Tărâmul Pur al lui Buddha Amida

 updatat și revizuit 24 decembrie 2018

Imagine cu Buddha Amida și
Tărâmul său Pur
Întrebare: Să presupunem că ajung, după moarte, în Tărâmul Pur al lui Buddha Amida. Ce se întâmplă dacă nu ating niciodată Iluminarea acolo? Există vreo limită de timp în ceea ce priveşte atingerea Iluminării  în Tărâmul Pur? Îmi este teamă, deoarece nu mai vreau să trec din nou prin naştere, bătrâneţe şi moarte.

Răspuns: Nu trebuie să îţi fie teamă că nu ai putea atinge Iluminarea în Tărâmul Pur. Din moment ce ai ajuns acolo nu vei mai cădea înapoi în lumile naşterilor şi morţilor repetate.  Ţine minte că Tărâmul Pur este manifestarea lui Buddha Amida şi tot ceea ce se află acolo duce în mod natural la Iluminare. În contrast, tot ceea ce se află aici, în samsara, duce la ataşamente, patimi oarbe şi suferinţă. Aşadar, vei fi 100% în siguranţă după ce te naşti în Tărâmul Pur iar atingerea Iluminării va veni imediat, adică în chiar momentul naşterii acolo.

Tot ceea ce trebuie să faci este să teîncrezi pur şi simplu în Buddha Amida în timpul acestei vieţi. Dacă faci asta, atunci eşti asigurat de naşterea în Tărâmul Pur şi vei merge acolo în mod natural, asemenea râului care se varsă în ocean. Ceea ce vreau să spun prin încredere sau credinţă este să te bazezi în totalitate pe El şi să fi convins că tot ceea ce este necesar naşterii în Tărâmul său este Puterea Lui şi nimic altceva. Să nu crezi că ar putea exista ceva ce ai putea adăuga din personalitatea ta la naşterea în Tărâmul Pur, deoarece dacă ai această convingere greşită atunci înseamnă că nu te încrezi total în Puterea lui Amida.

Trebuie doar să-l laşi pe Amida să te salveze şi să te conducă în Tărâmul său Pur după moarte. Aceasta este esenţa Legământului Principal, în care se spune că cei care se încred în El, rostesc Numele lui cu credinţă şi vor să se nască acolo, se vor naşte cu adevărat şi vor atinge Iluminarea supremă. Nu poate exista nici un obstacol în calea naşterii tale în Tărâmul Pur dacă te încrezi din toată inima în Buddha Amida.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate