vineri, 13 martie 2020

Logo-ul templului Amidaji


Două mâini în gassho, încercuite de un nenju (rozariu buddhist) iar deasupra un lotus cu opt petale.

Mâinile în gassho reprezintă devoțiunea iar lotusul cu opt petale reprezintă Cele opt elemente ale credinței și Cele opt reguli pentru a proteja și transmite mai departe adevărata credință în Buddha Amida ("preceptele" credinței autentice). Acestea sunt esența învățăturii buddhiste Jodo Shinshu (Amida Dharma) așa cum este ea predată la Amidaji. 

Numele, Namo Amida Bu (mă refugiez în/slavă lui Buddha Amida) este adăugat dedesupt, susținând cele două imagini de mai sus. Acesta este modul în care spunem Nembutsu la Amidaji, în timpul slujbelor religioase.

Logo-ul este alb și negru, ceea ce reprezintă simplitatea, smerenia și lipsa de pretenții a templului Amidaji. 

Templul Amidaji este internațional deoarece membrii săi sunt din mai multe țări: Germania, Australia, Columbia, Cook Island, etc

Logo-ul mai poate fi reprezentat si așa, cand nu apare numele templului:           

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate