vineri, 19 mai 2023

Despre călugării și călugărițele ramurii Amidaji a buddhismului Jodo Shinshu (carte)


Această scurtă introducere prezintă baza doctrinară pentru ordinațiile de călugări și călugărițe în ramura Amidaji a buddhismului Jodo Shinshu, precum și îndatoririle, activitățile și modul de viață al acestora. 

Prefață:

Amidaji urmează sfaturile înțelepte și pline de compasiune ale regretatului Shōnyo Shōnin (Kosho Ohtani)[1], al 23-lea Monshu al templului Nishi Hongwanji care i-a încurajat pe adepții Nembutsu non-japonezi să se organizeze independent și a fost de acord cu primele ordinații non-japoneze făcute în Europa de Rev Harry Pieper (Shaku Shōgon Hōshi)[2] și Rev Jean Earacle (Shaku Jôan)[3]. În același spirit început de Shōnyo Shōnin de aspirație sinceră în răspândirea învățăturii autentice a buddhismului Jodo Shinshu într-un mediu non-japonez, Amidaji își afirmă dreptul de a avea propria platformă de ordinație. Așadar, un candidat la călugărie (preoție) poate primi ordinația de la oricare dintre călugării și călugărițele afiliate cu Amidaji după o examinare serioasă  și în cadrul unei ceremonii de ordinație pe care o ținem în oricare dintre templele și dojourile noastre. 
Condițiile de ordinație precum și alte chestiuni tehnice referitoare la acest subiect au fost deja menționate în Constituția Amidaji, așa că nu le voi repeta în această carte. De asemenea, multe detalii despre viața de fiecare zi a călugărilor și călugărițelor pot fi discutate în timpul retragerilor (seshinurilor) Nembutsu[4] și le veți descoperi voi înșivă în propria călătorie spirituală. În ceea ce privește această carte, ea este doar o scurtă introducere care poate fi folosită ca fundație pentru generațiile prezente și viitoare.
 
Fie ca Buddha Amida să-i binecuvânteze pe călugării și călugărițele noastre pentru ca ei să poată ajuta toate ființele să primească credința adevărată.
 
Namo Amida Bu,
 
Jōshō Adrian Cîrlea, templul Amidaji
19 mai 2567 Era Buddhistă  (2023 e.n.)

Click aici pentru a downloada cartea în format pdf:




 
[1] Shōnyo Shōnin (Kosho Ohtani) a trait între 1911-2002 și a introdus buddhismul Jodo Shinshu în Europa.
[2] Rev Harry Pieper (Shaku Shōgon Hōshi) a trait între anii 1907 – 1978. El a fost primul călugăr (preot) Jodo Shinshu din Europa.
[3] Rev Jean Earacle (Shaku Jôan) a trăit între anii 1930-2005. A fost ordinat de Rev Harry Pieper și a ordinat la rândul său pe alții.
[4] Termenii tehnici din această carte sunt explicați față în față în timpul întâlnirilor noastre Dharma, așa că nu este necesar să adaug un dicționar.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate