luni, 25 septembrie 2023

Cetățean columbian ordinat călugăr buddhist la templul Amidaji din România


Pe 21 septembrie 2023 i-am oferit ordinația de călugăr (preot) buddhist fratelui nostru Kosho Arana din Columbia, traducătorul cărților mele în spaniolă. Acesta este un eveniment istoric pentru ramura (școala) Amidaji a buddhismului Jodo Shinshu.
 

Așa cum probabil știți deja, Amidaji urmează sfaturile înțelepte și pline de compasiune ale regretatului Shōnyo Shōnin (Kosho Ohtani)[1], al 23-lea Monshu al templului Nishi Hongwanji care i-a încurajat pe adepții Nembutsu non-japonezi să se organizeze independent față de Japonia și a fost de acord cu primele ordinații non-japoneze făcute în Europa de Rev Harry Pieper (Shaku Shōgon Hōshi)[2] și Rev Jean Earacle (Shaku Jôan)[3]. În același spirit început de Shōnyo Shōnin de aspirație sinceră în răspândirea învățăturii autentice a buddhismului Jodo Shinshu într-un mediu non-japonez, Amidaji își afirmă dreptul de a avea propria platformă de ordinație. Așadar, un candidat la călugărie (preoție) poate primi ordinația de la oricare dintre călugării și călugărițele afiliate cu Amidaji după o examinare serioasă  și în cadrul unei ceremonii de ordinație pe care o ținem în oricare dintre templele și dojourile noastre. 

Puteți citi despre fundamentul doctrinar al ordinației de călugăr în noua mea carte Despre călugării și călugărițele ramurii Amidaji a buddhismului Jodo Shisnhu.
 

Din 4 Septembrie 2020, Amidaji (fondat în 2014), funcționează ca organizație internațională independentă a buddhismului Jodo Shinshu iar în momentul în care scriu aceste rânduri are membri în 12 țări. Atitudinea noastră față de Jodo Shinshu în particular și învățătura buddhistă în general (inclusiv moralitate, viață socială și familială) este una ortodoxă și conservatoare. Noi considerăm că Buddha Dharma și în mod special învățătura despre Legământul Principal al lui Buddha Amida (Amida Dharma) este medicamentul suprem oferit de Învățătorul perfect (Buddha), rolul nostru fiind acela de a-l oferi tuturor ființelor fără să-l alterăm cu propriile opinii personale și fără să-l amestecăm cu învățături nebuddhiste sau cu ideologiile bolnave ale timpurilor noastre. 

În acest articol puteți vedea câteva fotografii din retragerea pe care am organizat-o la templul Amidaji cu ocazia ordinării lui Kosho Arana. Mai multe vor fi postate în zilele următoare, așa că vă rog să verificați acest articol din când în când pentru a vedea noile update-uri.
 

Îi mulțumesc lui Buddha Amida precum și tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment. Mulțumesc tuturor fraților și surorilor mele din Sangha Amidaji și mă plec până la pământ înaintea lor.
Namo Amida Bu



Doi membri din Craiova au venit la templul Amidaji în zilele urmatoare. Rev Kosho a condus slujbele religioase si le-a oferit invatatură, dupa cum vedeti in fotografiile de mai jos: 








Rev Kosho recitand Nembutsu la
un altar mic din curtea Amidaji


la un ceai turcesc si multe povesti Dharma



Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate