vineri, 16 ianuarie 2009

Avertisment pentru nişte îmbuibaţi„Cum te-ai simţi, cu gura acoperită, cu capul tăiat şi inima scoasă afară,

În timp ce alţii îţi consumă carnea şi îţi beau sângele?”

Tantra lui Avalokita“Un avion Galaxy cu invitaţi la tradiţionala vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac, la Balc a avut un incident pe aeroportul din Oradea. Trenul de aterizare s-a rupt şi avionul a ieşit de pe pistă în momentul în care încerca să aterizeze. Din primele informaţii se pare că în avion se află şi Ion Ţiriac, alături de invitaţii săi….”

(Ştire preluată de pe site-ul Antena 3)


Oare vor înţelege ceva aceşti îmbuibaţi din ceea ce li s-a întâmplat? Cum este să simţi atât de aproape frica de moarte? Vor putea ei să vadă semnele profunde ale acestui accident, avertismentul că distracţia lor este una aducătoare de groază şi moarte care mai devreme sau mai târziu, în viaţa asta sau celelalte, se va întoarce asupra lor? Cine îi poate învăţa să preţuiască viaţa?


De ani de zile miliardarul roman Ion Ţiriac organizează astfel de partide de vănâtoare pentru diferiţi parteneri de afaceri din ţară şi străinătate, celebrităţi şi politicieni români. Am auzit că numai anul trecut au fost ucişi peste 150 de mistreţi în pădurea de la Balc. Ce fel de distracţie mai este şi asta? Cum te poţi simţii bărbat omorând animale fără apărare în timp ce tu eşti echipat cu o armă de foc? Iar dacă tot au fantezii “eroice”, de ce nu se duc în faţa unui leu sau tigru, având numai un cuţit în mână sau cu mâinile goale?


Aceştia sunt afaceriştii noştrii, politicienii şi VIP-urile noastre, oameni care îşi găsesc plăcerea în sânge?

Pe ei aş vrea să îi întreb… şi mai mult de atât, să îi fac să simtă pe pielea lor cum este să te simţi vânat, îngrozit, cu capul tăiat şi inima scoasă afară, în timp ce alţii îţi consumă carnea şi îţi beau sângele.

Poate că atunci vor înţelege.
Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate