duminică, 18 octombrie 2009

Sfaturi buddhiste pentru cand te paraseste nevasta:)

Buddhismul este o practică pentru viaţa de fiecare zi. Dacă aş simţi că viaţa şi Calea mea sunt două lucruri separate, atunci nu mi-aş mai bate capul cu ultima. Ar rămâne probabil, doar un hobby sau un obiect de studiu intelectual. Simt însă că buddhismul este intim legat de absolut orice aspect al vieţii mele.

Odată cineva mi-a telefonat şi mi-a cerut un sfat despre ce atitudine să aibă faţă de soţia care tocmai îl părăsise în ajunul unei sărbători. Vorbind eu cu el diferite chestii, mi-am adus aminte despre cum, nu cu mult timp în urmă, un Maestru buddhist mi-a dat un răspuns atât de simplu, însă atât de şocant şi adevărat, încât încerc de atunci să mă folosesc întotdeauna de el în relaţiile mele cu femeile, mai ales când se termină prost :).
I-am zis, cu un aer destul de trist: “Maestre, iubita m-a părăsit chiar în noaptea de revelion”, iar el a răspuns doar în câteva cuvinte:

“Înseamnă că te-a eliberat.”
...........................................................

End of story


Un comentariu:

Reductio spunea...

Buddha a spus: "Toate intalnirile se termina prin despartire!"
Asa ca nu-i nici o noutate. :)

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate