duminică, 11 decembrie 2011

A intra in dojo cu sinceritate si intenţie corectă

A intra în dojo cu sinceritate şi intenţie corectă înseamnă a lepăda la intrare orice gânduri care nu au legătură cu învăţătura buddhistă şi problema de cea mai mare importanţă a naşterii şi a morţii.

A intra în dojo înseamnă a lua în serios viaţa şi moartea, a refuza să trăieşti degeaba şi a da un sens ultim existenţei tale.
Dojoul sau templul este pentru cei însetaţi de adevăr şi libertate iar nu pentru cei care nu au ce face acasă. Veniţi la dojo aşa cum sunteţi, adică afundaţi în iluzii de tot felul, bolnavi de diferite patimi oarbe şi ataşamente incurabile, însă aduceţi cu voi dorinţa de vindecare, de eliberare. Nu trebuie să vă aflaţi în stări speciale ale minţii când veniţi la dojo, ci doar să respectaţi locul şi pe colegii de practică.

Dojoul este deschis buddhiştilor sau nebuddhiştilor, însă pentru totdeauna închis celor lipsiţi de respect şi bun simţ ori celor care promovează înţelegeri greşite. Adepţi Jodo Shinshu sau vizitatori de diferite orientări religioase, cercetători, curioşi, simpatizanţi, etc, oricine are acces la dojo sau templu cu condiţia să respecte regulile de comportament şi să nu ponegrească Dharma Jodo Shinshu.
- fragment din CARTEA DOJOULUI, brosura aflata in pregatire pt membri si vizitatori-
 

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate