miercuri, 30 iulie 2014

Am instalat altarul Amida-ji


Dragi prieteni,

Vă anunţ că am instalat altarul în micul Hondo (sala Dharmei/sala de practică) al templului Amida-ji.
Statuia lui Amida a fost donată de Corporate Body of the Buddha Educational Foundation (CBBEF) din Taiwan iar Myogo (scroll cu Namo Amida Butsu în caractere chinezeşti[1]) din spatele statuii, de către Che’usa Wend, o prietenă Dharma din SUA.

În partea dreaptă şi în stânga altarului principal se află imaginile lui Shinran Shonin, fondatorul şcolii noastre şi a lui Rennyo Shonin, restauratorul acesteia. Deasupra lor am pus Myogo cu Numele lui Amida în zece caractere (Kimyo Jinjipo Mugeko Nyorai)[2] şi respectiv cu nouă caractere (Namo fukashigiko Nyorai)[3].  Sub ele voi adăuga probabil, câte un altar mai mic.



Acest Hondo nu s-ar fi putut construi fără ajutorul şi donaţiile multor prieteni Dharma din diferite ţări. De aceea, când am ţinut slujba religioasă de instalare a altarului am pomenit numele tuturor, inclusiv al celor in numele cărora s-au facut acele donaţii. Recunoştinţa mea faţă de aceşti oameni din atâtea locuri şi ţări, inclusiv ţara noastră, va fi mereu exprimată prin activităţile Dharma care vor fi organizate la Amida-ji.


Este important de ştiut că deşi am ajuns până aici şi micul Hondo este deschis acum oficial, construcţia Amidaji este departe de a se fi terminat. Hondo nu are încă izolaţie termică, ceea ce înseamnă că vara este foarte cald şi iarna foarte frig. De asemenea, chiar şi după adăugarea izolaţiei, tot va trebui montată o sobă sau un şemineu. Apoi de asemenea, va trebui pus un gard de lemn în jurul terenului dedicat templului şi continuat cu celelalte clădiri planificate, precum locurile de cazare, toaletele, sala de mese, biblioteca. Însă cele mai urgente elemente rămân izolaţia pereţilor, soba şi gardul de lemn – în exact această ordine. Sper ca anul acesta să reuşesc măcar terminarea primelor două: izolaţia şi soba.
Orice ajutor sau donaţie, indiferent cât de mică, este binevenită şi apreciată, mai ales acum înainte de a se termina sezonul cald. 
( click aici dacă doriţi să donaţi) 



Aşa cum am spus încă de la începutul acestui proiect, toţi cei care ajută la construcţia acestui templu, vor fi consideraţi fondatori iar contribuţia lor nu va uitată niciodată. 


Inscriptie donata de Clement Tan
din Singapore



                                   NAMO AMIDA BU








[1] Acesta este numit Numele lui Amida cu şase caractere (Na mo A mi da Butsu)  şi se traduce prin „Slavă lui/mă refugiez în Buddha Amida”.
[2] Se traduce prin „Slavă lui/mă refugiez în Tathagata al Luminii fără de oprelişti care se rîspândeşte în toate cele zece direcţii”.
[3] Se traduce prin „Slavă lui/mă refugiez în Tathagata al Luminii de neconceput”.


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate