marți, 15 noiembrie 2016

Biblioteca templului Amidaji a fost afectata de furtuna si reparata

Dupa cum probabil stiti, a fost vijelie puternica in zona de sud a tarii (cod galben de vijelie) in noaptea de sambata spre duminica. Din pacate, si biblioteca noastra a fost afectata destul de rau. 

Inca de la montarea casutei au fost cateva defectiuni in peretele dinspre sud - blanile nu au fost uscate suficient de catre firma producatoare iar dupa instalare cateva dintre ele s-au deplasat. Cei care au instalat casuta au zis ca vin sa remedieze. I-am sunat de mai multe ori, insa nu au venit. Vantul puternic a largit crapatura de la perete si a smuls pur si simplu acoperisul cu totul. De asemenea, wc-ul a fost si el dat jos de vant. Hondo (Sala Dharmei) este insa, ok. 

Am mutat repede acolo toate cartile si materialele din biblioteca. Reparatiile au inceput deja, insa orice ajutor este binevenit si apreciat.


in stanga este biblioteca - se lucreaza la acoperis. In dreapta este
micul Hondo (Sala Dharmei). In departare se vede wc-ul
din lemn doborat la pamant. Si aceste a fost reparat dupa cum
veti vedea in fotografiile urmatoare
UPDATE 29 NOIEMBRIE
Biblioteca a fost reparata!
Acoperisul arata cam peticit, insa de la anul voi pune tabla Lindab pe el si voi adauga un strat gros de izolatie. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat si bineinteles, lui Buddha Amida :)
Namo Amida Butsu


PS: Cine doreste sa ajute in continuare acest templu o poate face 


in stanga este biblioteca, in dreapta este Hondo (Sala Dharmei)
iar in spate este wc-ul din lemn. Acesta fusese si el doborat
de furtuna

biblioteca reparata

interiorul reparat al bibliotecii cu sobaNiciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate