marți, 20 noiembrie 2018

Baia de iarnă la templul Amidaji este gata

așa arată acum baia
de iarnă
așa arată acum baia de iarnă

Era mare nevoie să avem aici la Amidaji o baie de iarnă și sunt foarte bucuros că am construit-o. Mai e nevoie doar de o ușă de lemn și o mică fereastră care probabil vor fi adăugate săptămâna viitoare.

Până acum vizitatorii care stăteau în retragere pentru câteva zile, primăvara și vara, foloseau dușul solar. Acum însă, ei pot veni și iarna deoarece condițiile s-au îmbunătățit. Totuși, din cauză că satul unde este Amidaji nu are canalizare și apă curentă apa folosită la duș și în rezervorul de desupra chiuvetei trebuie încălzită în prealabil la sobă. Anul viitor voi lua un boiler și voi monta un hidrofor. De asemenea, vreau să fac un wc cu apă și o fosă septică. Acest wc va fi unit cu baia și va înlocui wc-ul țărănesc din curtea templului. 

am avut și doi muncitori
deoarece nu mă pricep
să fac totul singur
Dacă doriți să ajutați Amidaji cu o mică DONAȚIE dațiclick pe acest link (click aici). Orice ajutor este binevenit și foarte apreciat. Iarna se anunță grea și de asemenea, este nevoie de lemne pentru foc.

Namo Amida Buam dat și eu o mică
mână de ajutorvopsitul peretelui exteriorNiciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate