vineri, 23 februarie 2024

Planuri pentru Amidaji în anul 2024 - apă, baie și canalizare

Până astăzi, în satul în care se află templul Amidaji nu a existat un sistem de apă și canalizare, așa că locuitorii (inclusiv Amidaji) trebuie să folosească fântânile publice sau private și să-și construiască propriile toalete în stil țărănesc în curtea din spate.

Unele fântâni au avut probleme, au secat ori au devenit greu de folosit, așa că oficialitățile locale au decis în sfârșit să facă un contract cu o firmă privată și au adus conducte de apă în sat până în dreptul fiecărei proprietăți. Când va fi dat drumul la apă (probabil începând cu martie-aprilie la terminarea tuturor lucrărilor) fiecare proprietar va trebuie să-și plătească singur racordarea. La Amidaji unde există câteva clădiri importante, am nevoie de o mulțime de țevi, un boiler performant și de câțiva muncitori pricepuți pentru a aduce apa și a instala toate cele necesare. Dacă reușesc să strâng suma de care am nevoie, voi face acest prim pas care va fi urmat la rândul lui de construirea unei clădiri speciale pentru baie și toaletă.

Orice ajutor financiar e binevenit. Cei care doresc să doneze o pot face accesând căsuța PayPal, sau conturile (inclusiv Revolut) de la acest link http://josho-adrian.blogspot.com/p/donatii.html 

Numele donatorilor sau/și al celor în numele cărora este făcută o donație va fi trecut în cărțile mele și la finalul fiecărui clip video de pe pagina de YouTube. 

Namo Amida Bu


Curtea templului Amidaji. Tevile cu apă trebuie
să vină de la casa din depărtare până cel puțin 
la cea din dreapta unde se află bucătăria.
Baia cu duș și toaletă va fi construită între casuța
din stânga sus (biblioteca și camera de cazare)
și casa din depărtare. În prim-plan se află
Amidado (Sala lui Amida) unde ținem slujbele
religioase.


 Click aici pentru a vedea evoluția construcțiilor la templul Amidaji (pagina în engleză)

 

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate