miercuri, 9 decembrie 2020

Învățături simple despre vacuitate și natura de Buddha - Introducere

coperta editiei in limba engleză

”Vorbește-le adormiților în limbajul viselor."[1]
            
 Vacuitatea și natura de Buddha sunt chestiuni foarte   dificil de înțeles iar noi, adepții Jodo Shinshu care   avem o credință simplă în Amida nu deținem   capacități spirituale extraordinare precum colegii   avansați din Vajrayana esoterică și, de aceea, ar fi   inutil și imposibil să încercăm să pătrundem prea   adânc în acest subiect. Practica școlii noastre nu este   de a recunoaște și a sălășlui în realitatea ultimă în   această viață, cu acest trup, așa că nu este necesar să   știm totul despre vacuitate și natura de Buddha. Cu   toate acestea, e bine să cunoaștem câteva lucruri esențiale pentru a nu fi păcăliți de falși prieteni spirituali care încearcă să distorsioneze învățătura pentru a-și impune propriile opinii asupra celorlalți. Iată de ce, din imensul ocean de literatură Dharma autentică scrisă pe acest subiect am selectat doar o mică dar suficientă parte pentru a ne ajuta să înțelegem puțin din acest subiect, atât cât pot înțelege niște adormiți samsarici ca noi.
 
Scopul meu în calitate de preot buddhist este să ajut ființele să se încreadă în Buddha Amida și să-și dorească să se nască în Tărâmul său Pur după moarte, așa că orice aș spune sau scrie, chiar și când mă ocup de vacuitate sau natura de Buddha, o fac cu acest scop în minte.
Toate ființele au natura de Buddha. Această natură de Buddha este acum ascunsă dar a fost întotdeauna acolo. Natura ascunsă de Buddha poate deveni natura de Buddha descoperită dacă mizeriile care o acoperă sunt purificate iar acestea vor fi într-adevăr purificate automat când ne naștem în Tărâmul Pur al lui Buddha Amida. Acolo, în acel tărâm iluminat totul duce la Iluminare spre deosebire de samsara unde totul ne face să fim mai atașați și mai plini de patimi oarbe și suferință.
 
A practica pentru atingerea Iluminării în aceast mediu samsaric este ca și cum ai încerca să topești o bucată de gheață punând-o în zăpadă iar a te naște în Tărâmul Pur este ca și cum ai pune gheața într-un cuptor imens și puternic. Gheața patimilor oarbe și a tuturor mizeriilor sufletești se va topi sub acțiunea Puterii illuminate a lui Buddha Amida și a Tărâmului său Pur, scoțând astfel la iveală natura noastră înnăscută de Buddha cu nesfârșitele ei calități.
 
Sper ca, îndepărtând confuzia răspândită de falșii învățători care vorbesc despre vacuitate și natura de Buddha într-un mod nihilist și materialist, cititorii mei vor putea descoperi bucuria credinței și a aspirației autentice pentru acea extraordinară Realitate plină de Înțelepciune, Compasiune și Libertate necondiționată unde Amida și toți Buddha vor să ne ducă prin învățăturile Tărâmului Pur.
Namo Amida Bu



[1] Khenpo Tsultim Gyamtso.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate