duminică, 15 februarie 2009

Doar pentru mine, ShinranShinran spune în Tannisho:

“Când mă gândesc profund la Legământul lui Amida ce a apărut din cinci kalpa de contemplaţie profundă, îmi dau seama că a fost făcut în întregime doar pentru mine, Shinran…”

Dacă nu ajungi să priveşti învăţătura ca adresându-se ţie personal, totul este în zadar.
Tratează Dharma ca şi cum Shakyamuni, Amida, Shinran, Rennyo şi toţi patriarhii îţi vorbesc direct. Gândeşte-te că se află înaintea ta, adresându-se personal.

Acesta nu este un simbol ci purul adevăr. Percepe învăţătura ca fiind o relaţie exclusivă, intimă, prietenească şi maternă între tine şi Buddha Amida.
Buddha nu tratează fiinţele ca numere, ci se adresează fiecăruia în mod individual, aşadar relaţia lui cu tine este asemenea uneia dintre mamă şi copil sau între cei mai buni prieteni. Gândeşte-te că Amida se adresează suferinţei tale personale, oricărei forme pe care aceasta o capătă în viaţa ta şi că doreşte să te vindece odată pentru totdeauna - să te facă se devii la rândul tău un Buddha.

Înlocuieşte cuvântul “Shinran” cu numele tău...
Când mă gândesc profund la Legământul lui Amida ce a apărut din cinci kalpa de contemplaţie profundă, îmi dau seama că a fost făcut în întregime doar pentru mine, Adrian…”


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate