luni, 22 noiembrie 2010

Donează sânge între 16-22 DECEMBRIEÎn fiecare an, între 16-22 Decembrie, simt că zilele trec diferit decât în alte perioade ale anului. Acum mă gândesc mai mult la cei care au murit la revoluţie şi înainte de ea, în rezistenţa anticomunistă sau închisori. Totul este cauză şi efect. Libertatea de azi este efectul luptei şi sacrificiului unor oameni obişnuiţi care au plecat din siguranţa şi traiul liniştit de acasă pentru a muri….
Anul acesta m-am gândit să comemorez într-un mod diferit sacrificiul martirilor noştri, să simt că fac şi eu cumva, un mic sacrificiu.La ce au renunţat ei pentru ca noi să trăim acum liberi? La viaţa şi sângele lor. Atunci, voi renunţa şi eu la o parte din sângele meu pentru alţii, mergând la un centru de donare exact în perioada 16-22 Decembrie.
Dacă sunt şi alţii care doresc să celebreze în acelaşi mod, martiriul revoluţionarilor şi luptătorilor anticomunişti, îi invit să mi se alăture în săptămâna  16-22 Decembrie.
Ceea ce ei de atunci şi noi am avea în comun prin această acţiune este SOLIDARITATEA. Sângele lor a fost vărsat pentru viaţa noastră, aşadar putem face ca o mică parte din sângele nostru să curgă pentru fraţii noştri de acum, aflaţi în suferinţă şi pericol de moarte.

Credeti în această iniţiativă? Atunci vorbiţi despre ea prietenilor voştri, postaţi-o pe bloguri, reţele de socializare, etc. Eu de asemenea o voi posta pe facebook şi voi încerca să adun cât mai mulţi oameni.
Putem să ne organizăm în grupuri şi să mergem împreună, în diferite zile, în funcţie de timpul liber al fiecăruia. Aceeaşi acţiune poate fi organizată în toate oraşele ţării.
Aştept veşti, sugestii, propuneri.


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate