joi, 17 februarie 2011

Un buddhist rău care se încrede în Amida

           Nu cu mult timp în urmă am fost în corespondenţă cu un dependent de droguri ce avea un interes deosebit faţă de învăţătura Jodo Shinshu. De asemenea, îi era foarte greu, dacă nu imposibil, să renunţe la obiceiul său.

I-am spus:

Încrede-te în Buddha Amida aşa cum eşti. Dacă te poţi abţine şi este important să încerci, ar fi foarte bine, însă dacă nu reuşeşti, nu îţi face griji în ceea ce priveşte naşterea ta în Tărâmul Pur. Jodo Shinshu se adresează în mod special celor care nu se pot abţine, care sunt incapabili de orice fel de practică, ale căror minţi sunt prea bolnave pentru a face faţă problemelor personale, anxietăţii şi deviaţiilor de orice fel. Nu că ei şi-ar dori să fie în mod special aşa, ci karma lor habituală este prea puternică pentru a fi depăşită. După ani întregi şi chiar nenumărate vieţi în care am luat drogurile ignoranţei, ataşamentelor şi patimilor oarbe, cine poate spune despre el că este un om normal? Cum am putea noi să practicăm Dharma puterii personale şi să devenim Buddhaşi asemenea lui Shakyamuni (Buddha istoric)?

În activitatea mea de preot am întâlnit mulţi alcoolici care îmi puneau întrebări despre buddhism. Le-am spus şi le voi spune mereu acelaşi lucru: nu vă simţiţi excluşi!
Dacă, indiferent cât aţi încercat, nu vă puteţi lăsa de acest viciu sau de oricare altul, atunci fiţi buddhişti alcoolici care se încred în Amida. Calea lui Buddha şi în mod special buddhismul Jodo Shinshu, vă ia de acolo de unde sunteţi aici şi acum, nu de unde aţi vrea să ajungeţi. Alcoolici, dependenţi de droguri, prostituate, oameni plini de ataşamente şi cu diverse probleme; indiferent cine aţi fi, indiferent că reuşiţi sau nu să vă schimbaţi în bine, nu vă faceţi griji. Dacă vă încredeţi în Buddha Amida sunteţi salvaţi cu bube cu tot.

Namo Amida Bu

cititi va rog articolul Influenţa karmei din trecut şi imposibilitatea eliberării prin noi înşine de pe pagina oficiala a comunitatii

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate