miercuri, 5 decembrie 2012

Patru picături buddhiste în oceanul ortodox românesc (articol România Liberă)

Orice religie se adreseaza individului. Odata cu libera circulatie a informatiei constatam cu uimire ca oameni nascuti in diverse medii geografice si culturale isi gasesc uneori o vocatie religioasa diferita. Sunt asiatici care trec la crestinism si europeni care trec la buddhism. Informatia sparge bariere pe care înainte le credeam de netrecut. In ceea ce ma priveste, nu sunt aparat de convertit oameni. Eu arat ca exist pentru ca cei interesati de religia mea sa ma poata gasi. Cei care vor rezona cu buddhismul vor trece la buddhism iar ceilalti, nu. Insa celor care doresc sa devina  buddhisti in comunitatea pastorita de mine le cer seriozitate si dedicatie. Intr-o lume a relativismelor de orice fel, inclusiv religioase, într-o lume în care din ce în ce mai mulţi au senzaţia că pot fi de toate fără a fi de fapt, nimic, a nu face amestecuri si ciorbe spirituale poate parea o atitudine radicala. Eu însă, o numesc normalitate, seriozitate şi dedicaţie.

Aici găsiţi un link spre articolul apărut astăzi în România Liberă. Contine informatii despre activitatea mea de preot, confesiunea buddhista pe care o reprezint, precum si celelalte confesiuni buddhiste din tara.
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/cum-poti-sa-te-convertesti-la-budism-in-romania-286141-pagina1.html#top_articol

Titlul din ediţia online diferă de cel din ediţia tipărită. În prima el este "Cum poţi să te converteşti la buddhism în România" iar în ultima "patru picături buddhiste în oceanul ortodox românesc". Am ţinut să fac comentariul de mai sus, pentru că unii cititori au fost deranjaţi de termenul "radical" ce apare în articol.
Există de asemenea, unele mici diferenţe importante între textul din ediţia tipărită şi cel din ediţia online. Eu recomand mai ales varianta online.


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate