sâmbătă, 19 aprilie 2014

Nici un fel de meditaţie, doar nembutsu

Întrebare: Este ok pentru un adept nembutsu să practice diverse tehnici de meditaţie sau mantre pentru a-şi calma mintea sau pentru alte efecte pozitive pe care acestea le-ar putea aduce în viaţa de fiecare zi?

Răspuns: Nu, nu este ok.
Mintea ta nu va fi niciodată calmă – te rog învaţă să trăieşti cu asta. Viaţa unei fiinţe neiluminate este grea şi nu ai cum să o faci prea uşoară, aşa că doar spune nembutsul credinţei în Amida şi doreşte-ţi să te naşti în Tărâmul Pur după moarte. Dacă într-adevăr vrei să îţi ocupi mintea cu ceva până mori, atunci spune nembutsu de cât mai multe ori posibil; recită-l des şi concentrează-te pe el. Uneori mintea ta poate deveni mai calmă dacă spui nembutsu des, cu toate că nu acesta este scopul rostirii Numelui.

Din moment ce avem acest dar nepreţuit oferit de Buddha Amida, de ce să-l amestecăm cu orice altceva, de ce să credem că nu este suficient? Aşadar, spune nembutsul credinţei şi lasă-ţi mintea schimbătoare să fie cât de schimbătoare doreşte, lasă gândurile să vină şi să plece, lasă-ţi karma să fie aşa cum este, să fie viaţă ori să fie moarte. Pe scurt, fii aşa cum eşti; când te simţi bine spune nembutsu, când te simţi rău, ori singur sau îţi este frică, spune nembutsu. Refugiază-te în Buddha Amida în orice moment, loc ori stare a minţii. Acesta este sfatul meu din inimă. Nu te îndepărta de Amida pentru că te simţi bine sau rău, ci întotdeauna gândeşte-te la prezenţa lui nevăzută şi încrede-te în el.

Bineînţeles, dacă trupul tău este bolnav ia orice medicament recomandat de doctor, însă în chestiunile spirituale sau religioase doar spune exclusiv nembutsul credinţei. Nu accepta nici un alt ajutor/asistenţă/practică spirituală dinauntrul sau din afara buddhismului, indiferent ce promisiuni ţi-ar face susţinătorii ei. Diferite practici din afara sau dinauntrul buddhismului (din alte porţi Dharma, decât poarta Tărâmului Pur) conţin stări şi atitudini mentale specifice pe care adeptul trebuie să le cultive pentru a atinge un anumit scop lumesc ori supralumesc dar dacă vrei să fi în armonie cu Legământul Principal al lui Buddha Amida, atunci nu îţi ocupa mintea/inima cu nimic din ceea ce nu este legat exclusiv de rostirea cu credinţă a Numelui şi de aspiraţia de a te naşte în Tărâmul Pur. 


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- ÎNVĂŢĂTURI BUDDHISTE JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Google+ Followers

Persoane interesate