marți, 9 septembrie 2014

Intalniri Dharma la Paris si Antwerp


Din cauza unor dificultăţi neaşteptate, nu am reuşit să particip la Conferinţa din Southampton (Anglia), însă am avut două activităţi mult mai importante.

Prima a fost întâlnirea cu Vincent, un bun prieten Dharma din Paris, căruia i-am donat 75 cărţi pentru distribuţie gratuită printre adepţii nembutsu sau cei interesaţi de învăţătura tradiţiei noastre din această ţară.

A doua a fost întâlnirea de la templul Jikoji din Antwerp (Belgia) cu reprezentanţi japonezi ai Hongwanji (templul principal din Kyoto). Aici am prezentat un raport al activităţilor noastre şi i-am informat despre planul de construcţie al Amida-ji şi progresul făcut până acum. Oficialii japonezi s-au arătat foarte încântaţi şi ne-au încurajat să ne continuăm eforturile.


În timpul discuţiilor de la Jikoji cu aceştia am vorbit de asemenea, şi despre activităţile Dharma ale prietenului nostru Petros din Grecia, care lucrează la traduceri în limba sa maternă şi încearcă să fondeze un dojo în oraşul său natal, Thessaloniki.
Cărţile donate în Paris au fost curând înlocuite de altele donate pentru biblioteca Amida-ji (ediţii mai vechi ale textelor sacre tiparite de Ryukoku University si altele mai noi ale Numata Center) de către un alt prieten bun – Frits Bot din Olanda. Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate