luni, 10 noiembrie 2014

Ce parte a minţii noastre merge în Tărâmul Pur?


Întrebare:
Ce parte a minţii noastre merge în Tărâmul Pur? Este vorba de mintea pe care o avem acum? Adică noi cei de acum mergem în Tărâmul Pur?

Răspuns:
Ceea ce ştim cu siguranţă este că naşterea în Tărâmul Pur are loc după moartea fizică. Asta este ceea ce maeştrii tradiţiei noastre au propovăduit şi ceea ce scrie în sutre.

La moarte, „fluxul conştiinţei” părăseşte acest trup fizic şi în loc să treacă prin bardo sau starea intermediară şi apoi în alte stări de existenţă supuse iluziei, ajunge direct în Tărâmul Pur unde Iluminarea apare imediat. În exact acel moment al naşterii în Tărâmul Pur, iluziile minţii/conştiinţei noastre se topesc automat precum gheaţa în apropierea focului iar adevărata noastră natură iluminată este dezvăluită. Aşadar, putem spune că mergem în Tărâmul Pur aşa cum suntem acum dar odată ajunşi acolo, în mediul sigur şi iluminat al lui Amida, ne transformăm în ceva complet diferit, adică în Buddhaşi atot-iluminaţi.

Însă toate acestea sunt imposibil de înţeles la nivelul la care ne aflăm acum de fiinţe neiluminate şi de aceea nu pot intra în detalii. Acum tot ceea ce trebuie să facem este să ne încredem în Amida. Jodo Shinshu este calea credinţei simple, nu a înţelegerii în această viaţă a naturii ultime a minţii.


(vă rog, daţi click  pe cuvintele colorate 
şi citiţi cu atenţie articolele care pornesc de acolo)

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate