luni, 9 martie 2015

Două tipuri de impermanenţă


Mulţi practicanţi au impresia greşită că evoluţia spirituală este asemenea unui drum drept la al cărei capăt se află neapărat Iluminarea supremă şi că odată ce au făcut primii paşi nu trebuie decât să meargă înainte până când scopul final va fi atins. Însă această impresie nu este cu nimic diferită de iluzia că viaţa durează în mod obligatoriu 80 sau 90 ani şi că până la acea vârstă nimic neprevăzut nu o poate întrerupe. 

Aşadar, înţelegerea corectă a căii Tărâmului Pur presupune conştientizarea a două forme de impermanenţă: 1. impermanenţa trupurilor noastre şi 2. impermanenţa/fragilitatea aşa ziselor noastre „evoluţii spirituale”. După ce înţelegem acest adevăr simplu dar foarte profund, ar trebui să nu mai irosim degeaba timpul nesigur pe care îl avem la dispoziţie şi să ne încredem cât mai repede în Buddha Amida. Până când nu ajungem în Tărâmul Său Pur, nu suntem niciodată în siguranţă.


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate