sâmbătă, 11 aprilie 2015

Rostirea Numelui nu depinde de noi


Când rosteşti Numele lui Amida, să nu ai senzaţia că această rostire (Nembutsu) are efect datorită ţie – ceva de genul, cu cât îl rosteşti mai mult sau cu cât eşti mai concentrat când îl spui, cu atât mai bine. Numele nu are nimic de-a face cu tine, aşa că nu este o unealtă pe care mintea ta neiluminată o poate folosi pentru a genera naşterea în Tărâmul Pur. Numele este manifestarea lui Amida şi funcţionează datorită lui Amida. În timp ce alte şcoli din tradiţia Tărâmului Pur se concentrează asupra celui care rosteşte Numele şi le cer adepţilor să aibă o stare potrivită a minţii când îl rostesc, şcoala noastră (Jodo Shinshu) se concentrează pe Amida şi Puterea Lui salvatoare. Aici doar ne lăsăm salvaţi de Amida; El este cel care ne conduce în Tărâmul Pur, nu calitatea recitării noastre. Când noi, adepţii Jodo Shinshu, rostim Numele, nu facem altceva decât să ne exprimăm credinţa şi să punem: “mulţumesc Buddha Amida”.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate