duminică, 7 iunie 2015

Nembutsul credintei - cadoul lui Buddha Amida pentru fiintele obisnuite

Buddha Amida reprezentat în  picioare,
semn al Compasiunii Sale active și al implicării
directe în salvarea ființelor
Calea Nembutsu a fost în mod special creată de Buddha Amida din compasiune față de noi, ființele obișnuite și incapabile să înțelegem și practicăm metodele dificile ale căii înțelepților (practicile bazate pe puterea personală). De aceea, Shakyamuni însuși (Buddha istoric) a propovăduit calea salvării oferite de Buddha Amida. Dintre toate metodele predate de El în timpul vieții, Nembutsul credinței în Amida este o metodă universală, deoarece atât înțelepții cât și oamenii obișnuiți o pot urma și atinge Eliberarea prin ea.
Acesta este motivul pentru care Shinran Shonin a spus că Nembutsul credinței reprezintă cel mai bine adevăratul motiv al venirii lui Shakyamuni în această lume - să le ajute pe TOATE ființele să se elibereze din nașterile și morțile repetate. Atenție - TOATE ființele, nu doar elitele spirituale.

Întotdeauna spun "Nembutsul credinței" deoarece adevăratul Nembutsu este Namo Amida Butsu rostit ca expresie a credinței și a recunoștinței.
Când cineva are credință (shinjin), este convins de faptul că Buddha Amida și Tărâmul Său există iar că promisiunea făcută în Legământul Său Principal este adevărată. De aceea, el se încrede pur și simplu în Buddha Amida și dorește să se nască în Tărâmul Său după moarte. A rosti "Namo Amida Bu" mai rar sau mai des înseamnă exact asta - "mă încred în Buddha Amida/mă refugiez în Buddha Amida; vreau să merg în Tărâmul Său Pur". De asemenea, înseamnă: "Mulțumesc Buddha Amida pentru că mă salvezi și mă duci în Tărâmul Tău Pur la sfârșitul acestui trup iluzoriu".


- fragment dintr-o scrisoare către un prieten - 


PS: dați click pe cuvintele colorate și citiți cu atenție articolele de acolo

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate