luni, 19 octombrie 2015

Imagine cadou cu Buddha Amida

Aceasta imagine de 2 m inaltime, a fost oferita de Oku Kyokai Sensei, preot al templului Zuikoji din Osaka unde eu insumi am slujit o perioada si unde intotdeauna sunt bine primit cand merg in Japonia.

Din cate stiti, in scoala noastra Buddha Amida este intotdeauna reprezentat in picioare - ceea ce sugereaza ca este un Buddha viu si activ. Cele 48 raze care emana din capul Lui sunt cele 48 Legaminte. Mana dreapta ridicata in sus reprezinta chemarea tuturor fiintelor, ceva de genul, " nu te teme, vino asa cum esti" iar mana stanga orientata in jos inseamna ca toti cei care vin/se incred in El sunt primiti si niciodata abandonati.

Deocamdata nu sunt sigur daca voi folosi aceasta imagine la templul Amidaji unde exista deja o statuie si un Myogo (Numele lui Amida cu sase caractere) sau la Tariki Dojo. 
Ma mai gandesc....


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- ÎNVĂŢĂTURI BUDDHISTE JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Google+ Followers

Persoane interesate