miercuri, 11 mai 2016

Stiri legate de constructia Amidaji - partea I (2016)
Am reluat munca la templul Amidaji. Mă mișc însă încet, ca de obicei, deoarece banii sunt puțini și îi strâng greu. Pe lângă asta, sunt și extrem de nepriceput în chestiunile practice.  Majoritatea donațiilor (90%) provin de la cititori din afara țării, ceea ce îmi dă uneori senzația că nu locuiesc în România.... Dar vorba aceea, nimeni nu e profet în țara lui și oricum, acest templu va fi deschis tuturor, indiferent de naționalitate. 

Planul pentru acest an este următorul:
- să plătesc unele taxe legate de terenul pe care construiesc Amidaji și pentru micul Hondo (Sala Dharmei)
- să adaug o termoizolație pereților interiori ai micului Hondo
- să construiesc două toalete și o zonă pentru dușuri, plus un fel de fosă septică deoarece satul în care construiesc nu are canalizare
- să sap o fântână (deoacamdată sursa de apă se află în afara terenului Amidaji)
- să fac o poartă pentru domeniul Amidaji (probabil vă aduceți aminte că anul trecut am făcut un gard în jurul lui)
- să construiesc una sau mai multe facilități de cazare pentru vizitatori (căsuțe mici dar nu exclud posibilitatea achiziționării unor rulote)
- să fac o platformă de beton pentru un nou Hondo - de vreo trei ori mai mare decât cel actual iar pe cel de acum să-l transform în bibliotecă. Acest nou Hondo (Sala Dharmei) aș vrea să-l construiesc anul viitor, însă dacă, cine știe, dă karma bună peste mine și strâng suficienți bani nu exclud să mă apuc de el și anul acesta :)

noul altar din Hondo (Sala Dharmei)
In dreapta se află un clopot

pentru slujbele religioase
Mai sunt bineînțeles, și alte lucruri importante pe care aș vrea să le termin anul acesta, dar lista e prea lungă să o postez aici. Dacă fondurile sunt suficiente totul va fi făcut, iar dacă nu, amân pentru anul viitor.

Deocamdată din planul de mai sus am reușit să plătesc o parte din taxele legate de teren și Hondo. De asemenea, am încercat să aranjez interiorul micului Hondo cu vopsea și un soi de termoizolație lichidă și antimucegai. Pereții au ieșit complet albi, ceea ce se potrivește foarte bine, zic eu, cu noul altar. Am cumpărat și o mochetă verde de la Dedeman.
Imaginea cu Buddha Amida pentru altar a fost donată de Oku Kyokai Sensei de la templul Zuikoji din Osaka (Japonia).

Data viitoare (nu știu când va fi asta - depinde cât reușesc să strâng) vreau să cumpăr două wc-uri ecologice și să construiesc o zonă pentru dușuri. Voi vedea, de asemenea, cum improvizez o fosă septică.


Dacă puteți, vă rog să contribuiți cu o mică DONAȚIE (click aici pentru a merge la secțiunea ”donații”) la construcția acestui templu. Orice sumă este binevenită și apreciată!

noul altar din Hondo (Sala Dharmei) In dreapta se află un clopot
pentru slujbele religioase

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate