vineri, 24 iunie 2016

Amidaji este un templu exclusiv Jodo Shinshu - scurtă discuție cu Zuio Inagaki Sensei


Hondo (Sala Dharmei) și altarul Amidaji
De curând, Zuio Hisao Inagaki Sensei m-a întrebat (22 Iunie 2016):

”Templul tău este strict Jodo Shinshu sau Zen? Ori o combinație între cele doua? În ceea ce mă privește, eu prefer o combinație între cele două sau o nouă cale buddhistă”.

Iată răspunsul meu:

Templul Amidaji este strict (buddhist) Jodo Shinshu. În ceea ce mă privește, sunt complet împotriva oricărei combinații între Jodo Shinshu și Zen sau Jodo Shinshu și orice altceva.

Din moment ce Shinran și Rennyo nu au făcut nicio combinație de genul acesta, nici eu nu voi face vreuna. Suntem cu toții ființe ignorante și neiluminate, neavând așadar nici un fel de autoritate și nici înțelepciunea de a ne juca cu diferite Porți Dharma sau de a crea o nouă cale buddhistă”, cum zici tu. Chiar cred că a proceda astfel este deosebit de periculos și duce oamenii în confuzie. Noi, ca preoți și învățători, trebuie să încercăm să fim cât se poate de simpli în așa fel încât până și cei ce nu știu să citească să poată înțelege Chemarea lui Amida și să aibă o credință simplă în El. Trăim vremuri de mare confuzie în sangha internațională cu diverși clerici și erudiți care predau viziuni greșite de genul ”Tărâmul Pur este aici și acum” sau ”în mintea noastră” ori cele care îl descriu pe Buddha Amida ca pe o metaforă sau personaj fictiv etc, ceea ce-i face pe oamenii obișnuiți să se îndepărteze de scopul nașterii în Tărâmul Pur. A adăuga încă un alt obstacol la acest munte de confuzie, precum amestecul între buddhismul Jodo Shinshu și Zen, este ceva ce nu voi face niciodată.

Scopul meu este să evadez din Samsara (nașterile și morțile repetate) cât de repede posibil și să îi ajut pe ceilalți să evadeze cât mai repede. Fără Legământul Principal nu avem nicio șansă să facem asta iar în Legământul Principal nu este menționat nimic altceva decât să ne încredem în Buddha Amida, să-i rostim Numele cu credință și să ne dorim să ne naștem în Tărâmul Lui Pur.

Așadar, Amidaji este un templu care se limitează la  Legământul Principal


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate