miercuri, 19 octombrie 2016

Câteva exemple de ascultare corectă a Dharmei despre Buddha Amida


Întrebare:
Știu că ascultarea învățăturii este foarte importantă în tradiția noastră, însă nu știu cum ar trebui să fac asta. Dă-mi, te rog, câteva exemple de ascultare corectă a învățăturii.

Răspuns:
- gândește-te că rezolvarea problemei nașterilor și morților repetate este cel mai important lucru din viața ta
- pune deoparte toate celelalte învățături buddhiste sau nebuddhiste, filosofii, opinii și practici și ascultă exclusiv (a citi este la fel cu a asculta) Dharma despre Buddha Amida
- pune deoparte tot ceea ce crezi că ști și ascultă la ceea ce are de spus Amida Dharma. Golește-ți paharul (mintea) de așa zisa ta ”înțelepciune” personală și rămâi deschis pentru a primi nectarul Dharmei. Consideră că nu ști nimic și că Amida Dharma știe totul.
- citește cele mai simple și mai importante texte ale școlii noastre
- ascultă cu o minte și inimă devoțională
- ascultă din nou și din nou în maniera descrisă mai sus
- pune întrebări dacă ai îndoieli sau dacă există lucruri pe care nu le înțelegi. Studiază răspunsurile cu atenție și fără grabă și întreabă din nou dacă ai nevoie.
-  angajează-te într-un dialog Dharma cu oameni care sunt deja stabili întru credință și care nu aderă la viziuni greșite
- gândește-te la mărturia lui însuși Buddha Shakyamuni sau ale atâtor Maeștri minunați precum Nagarjuna, Vasubandhu, Shan-tao, Honen, Shinran, Rennyo, care au acceptat existența lui Buddha Amida și realitatea salvării oferite de El

Cere-i întotdeauna lui Buddha Amida să te călăuzească. Pleacă-te înaintea Lui și rostește-i Numele chiar dacă nu ești încă stabil în credință. Indiferent cât de multe îndoieli ai avea sau cât de ciudat ți-ar fi la început, găsește ceva timp pentru a sta cu Buddha Amida și a-i cere îndrumare. Dă o șansă ideii că El și salvarea Lui sunt reale.

Așa cum ți-am spus și în scrisoarea precedentă, chiar nu ai nimic de pierdut dacă accepți salvarea lui Buddha Amida. Din contră, vei câștiga totul! Te vei naște în Tărâmul Pur la sfârșitul acestei vieți și vei deveni la rândul tău un Buddha! Suferința nașterilor și morților repetate se va sfârși iar tu vei fi capabil să-i ajuți cu adevărat pe ceilalți, în mod special pe cei cu care ai acum legături puternice de atașament.

Te rog, de asemenea, meditează la ceea ce ai de pierdut dacă nu accepți existența lui Buddha Amida și salvarea oferită de El. Șansa pe care o ai acum de a fi în trup de om și de a asculta Amida Dharma s-ar putea să nu o mai întâlnești în mii de vieți! Așa că, dă-i o șansă lui Amida și pune în practică cele de mai sus pentru o perioadă de timp, mai ales cât vei sta la templul Amidaji.
Namo Amida Butsu- fragment dintr-o scrisoare către un prieten -

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate