miercuri, 5 octombrie 2016

Am luat două sobe pentru Amidaji

                                    - click here for the English  version of this article -

soba pe gaz din Hondo (Sala Dharmei)
Datorită ajutoului primit de la diferiți prieteni am reușit să iau două sobe pentru Amidaji. Una e pe gaz iar cealalta merge cu lemne. Cea pe gaz va sta in Hondo (sala Dharmei) unde va fi folosita numai cand tin slujbă iar a doua, pe lemne, va sta in bibliotecă, unde dorm eu sau vizitatorii

Cea pe lemne nu este încă montată. In maxim 2-3 saptamani va veni cineva care se pricepe să dea o gaură în peretele de lemn, să termoizoleze acolo și să pună burlanul. Și asta va costa ceva bani, bineînțeles, dar mai bine așa decât să fac vreo greșeală.

Stiu ca ar fi fost mai bine să iau o sobă de teracotă, așa cum plănuisem inițial, dar nu am avut bani de asa ceva. Iar ”meșterii” satului ori satelor din sud, sunt prea betivani si lenesi ca să mă bazez pe ei.

soba pe lemne din bibliotecă
Acum trebuie să strâng bani de lemne - vreo 800 lei. De asemenea, dacă fac rost de ceva în plus, îi voi folosi la alte cheltuieli necesare ca de exemplu, construcția unei băi de iarnă, poarta principală sau doar pentru a cumpăra noi copaci pe care să-i plantez în curtea templului. Apropo, intenția mea e să pun vreo 11 puieți luna aceasta. 

Numele donatorilor este păstrat cu respect în arhiva templului.


Namo Amida Butsu

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate