luni, 2 ianuarie 2017

Versuri când aducem ofrande lui Buddha Amida


altarul templului Amidaji
de lângă Craiova
Ofer această floare lui Buddha Amida în numele tuturor ființelor. Privindu-i frumusețea trecătoare, fie să înțelegem că trupurile noastre și așa zisele ”realizări spirituale” sunt impermanente și să ne întoarcem mintea și inima către Puterea salvatoare a lui Buddha Amida. 

Ofer această lumânare lui Buddha Amida în numele tuturor ființelor. Fie să-i acceptăm Lumina care se răspândește în toate cele zece direcții și să ne încredem în El cu o credință neclintită.

Ofer acest bețișor parfumat lui Buddha Amida în numele tuturor ființelor. Fie să devenim îmbibați cu aroma Dharmei Sale, să primim credința în El și să ne naștem în Tărâmul Său Pur după moarte.

Ofer această apă lui Buddha Amida în numele tuturor ființelor. Fie ca setea noastră să fie stinsă pentru totdeauna în Tărâmul Său Pur unde vom atinge Iluminarea perfectă.

Ofer această cupă de orez lui Buddha Amida în numele tuturor ființelor. Fie să primim credința în El și să-i ghidăm pe ceilalți către această credință. Fie ca semințele Dharmei lui Amida să se înmulțească la infinit, până când oceanul existenței samsarice va fi secat definitiv.

Namo Amida Butsu 

*

Aceste cuvinte mi-au venit în minte în mod spontan când stăteam înaintea imaginii lui Buddha Amida. Voi continua să le rostesc atunci când aduc ofrande la templul Amidaji sau acasă, la altarul personal. Ele nu sunt vreun fel de transfer de merite, precum în școlile care se bazează pe puterea personală, ci o simplă dorință și conștientizare. Fiecare obiect din templu este o aducere aminte a Compasiunii lui Buddha Amida și a urgenței de a ne refugia în El din toată inima noastră. Din câte știu, florile, bețișoarele parfumate și lumânările semnifică, în toate templele din tradiția noastră, impermanența, aroma Dharmei și Lumina lui Amida. Bineînțeles, credinciosul poate rosti Nembutsu fără niciun fel de alte versuri speciale, imnuri sau obiecte ceremoniale. Depinde de fiecare dintre noi să alegem modul în care ne bucurăm de relația personală cu Buddha Amida.

PS: în loc de apă, puteți oferi și ceai sau orice altă bătură non-alcoolică

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate