sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Gânduri după o slujbă religioasă alături de prietenii mei întru Nembutsu

Recit în mijlocul haosului personal și toți cei din Amidado (Sala lui Amida) recită în mjlocul haosului lor personal. Nu încercăm să transformăm acest haos în ordine și puritate, ci abandonăm orice idee de puritate sau negativitate și doar recităm iar sunetele sacre ale sutrelor și Nembutsului vin de la Buddha Amida, ne îmbrățișează, ne poartă, ne acceptă așa cum suntem.
 
Pe calea Jodo Shinshu lăsăm totul în seama lui Amida, atât karma noastră rea, cât și așa-zisa karmă bună. Nu ne bazăm pe karma bună să atingem Buddheitatea în Tărâmul Pur iar karma rea nu contează, doar Buddha Amida este important. Recitarea ne aduce aminte de acest lucru când, indiferent cum ne simțim, continuăm să recităm.
 
De asemenea, viața noastră de fiecare zi este uneori bună, alteori rea, alegem ce ne place și respingem ce nu ne place, dar în Amidado nu facem asta. Aici doar urmăm Calea, nu opiniile personale.
 
A recita în mijlocul stărilor noastre mentale de orice fel ne aduce aminte că mergem pe Calea Nembutsu în exact haosul vieții de fiecare zi, cu suișurile și coborâșurile ei. Trebuie să mergem mai departe, să traversăm calea cea albă din mijlocul râului de apă și foc.
 
Shakyamuni (Buddha istoric) ne îndeamnă să pornim către Tărâmul Pur iar Amida ne cheamă. Calea este aici, în mijlocul mizeriilor noastre, iluziei, patimilor oarbe și dificultăților personale. Este calea pe care Buddha Amida a construit-o pentru noi. Dacă în timp ce-i recităm Numele mintea noastră este deranjată de gânduri personale ori diverse probleme, doar le lăsăm să vină și să treacă iar noi continuăm să spunem: NA MO A MI DA BU, NA MO A MI DA BU, NA MO A MI DA BU.......

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate