duminică, 8 ianuarie 2023

Bucură-te de prezența Buddhașilor!

 
Unul din lucrurile care îmi plac cel mai mult în Jodo Shinshu este ideea că Buddhașii sunt alături de mine, mă văd în viața de fiecare zi și veghează asupra mea.
 
Buddhașii nu sunt doar învățători. Dacă te gândești la ei doar în acest mod, atunci îți vor părea îndepărtați și izolați în propria lor Iluminare, în timp ce tu ești aici și te zbați singur urmându-le exemplul. Însă acesta este doar un aspect. Buddhașii sunt într-adevăr, învățători sau ”degete care arată luna”, însă ei se manifestă și ca salvatori, fiind foarte activi în viața ta de fiecare zi. Buddhașii merg alături de tine, se gândesc la tine, te văd, fac planuri despre cum să te facă să înțelegi lucruri importante și te călăuzesc spre Amida. Buddhașii, Bodhisattvașii și Maeștrii din trecut sunt vii și activi – aceasta este o chestiune de cea mai mare importanță.
 
Poți vorbi direct cu Buddhașii – cu Amida, Avalokitesvara, Mahasthamaprapta, cu Shinran, Honen, Rennyo, Nagarjuna, Shantao, etc. Când ești trist sau vesel poți vorbi direct cu Buddha Amida deoarece El este într-adevăr înaintea ta (aceasta NU este o metaforă!).
 
Buddhașii sunt în camera ta, în mașina ta, în tren, în barul unde bei o bere cu prietenii, în singurătate când îți este foarte greu să înduri suferința. Amida este mereu alături de tine și la fel este Shinran Shonin. Te rog, adu-ți aminte de asta din când în când și sunt sigur că vei găsi alinare în conștientizarea acestui adevăr.
 
Să nu-ți pese de ceea ce ar putea spune cei care vorbesc despre Buddhași doar sub aspectul naturii ultime de Dharmakaya, deoarece ei aude asemenea, corpuri transcendente cu care pot călători și fi prezenți oriunde, pot vedea și auzi totul.
 
Buddha Amida știe tot, aude tot și vede tot. El te însoțește mereu împreună cu alți prieteni de-ai tăi pe care ți i-ai făcut printre Buddhași, Bodhisattvași și Maeștri. Așadar, nu ești niciodată singur, prieten drag.
 
Maestrul Shinran a spus pe patul de moarte:
 
„Dacă eşti singur şi savurezi Nembutsul credinţei,
adu-ţi aminte că mai este cineva cu tine.
Dacă sunteţi doi şi savuraţi Nembutsul credinţei,
aduceţi-vă aminte că mai este cineva alături de voi.
Eu, Shinran, sunt acel cineva.”
 
Ia aceste cuvinte ad litteram și bucură-te de prezența Buddhașilor.
 

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate