sâmbătă, 13 ianuarie 2024

Despre gândurile și tendințele negative care nu dispar nici după apariția credinței

Nu vă faceţi probleme din cauza lor deoarece Amida nu le ia în considerare. Salvarea noastră nu are nimic de-a face cu ele. De aceea, Maestrul Rennyo spunea că pentru cei care au credință karma lor negativă este ca şi inexistentă, în sensul că nu îi va împiedica să se nască în Tărâmul Pur. Acesta este de asemenea şi înţelesul cuvintelor:
„vom atinge Nirvana  fără să distrugem patimile oarbe” din Shoshinge.  
 
Dacă vă apar în minte gânduri negative, lăsaţi-le să treacă. Nu stă în puterea voastră să le opriţi şi nici nu are rost să încercaţi să vă opriți gândurile, deoarece asta poate duce la probleme mentale grave. Observaţi-le şi lăsaţi-le să treacă. Ele sunt karma voastră, tendinţele voastre karmice conştiente sau inconştiente. Spun „ale voastre” pentru că sunteţi ataşaţi de ele, vă identificaţi cu ele şi urmăriţi să le împliniţi, însă în realitate ele sunt asemenea norilor de pe cer, goale și fără o realitate obiectivă.
 
Aşadar, lăsaţi-le în pace, nu este nevoie să insistaţi asupra lor, să încercaţi să le modificaţi. Doar bazaţi-vă pe Amida şi spuneţi Nembutsu. Obiectul atenției voastre trebuie să fie promisiunea lui Amida din Legământul său Principal iar nu diversele gânduri care vă rătăcesc prin minte.
 
Dacă treceţi prin momente bune, spuneţi Nembutsu. Dacă aveți parte de momente proaste, spuneți Nembutsu. Întotdeauna vi se va întâmpla câte ceva sau vă va apărea ceva în minte. Nu vă așteptați să nu vă apară gânduri proaste după ce primiți credința.  Refugiaţi-vă în Buddha Amida şi spuneţi Nembutsu indiferent de starea în care vă aflaţi. Amida nu ia în seamă dacă vă aflați într-o stare a minții bună sau proastă. El știe cine sunteți și că aveți nevoie de El, așa că nu vă faceți griji. Amida este cel mai bun prieten care nu cere nimic de la voi.
 
Senmyo Wajo spunea, într-un poem:
 
„Când eşti singur şi rănit, recită Namo Amida Bu.
Când te simţi cel mai singur om din lume şi eşti deprimat, recită iarăşi Namo Amida Bu.
Namo Amida Bu este pentru acest om ignorant şi plin de patimi oarbe.
Când lucrurile sunt aşa cum trebuie, nici bune nici rele - Namo Amida Bu.
Namo Amida Bu nu este recitat pentru urechile celorlalţi,
ci este chemare a Părintelui către copil.
Aud Namo Amida Bu cu urechile mele,
Namo Amida Bu, răspund cu vocea şi inima mea.
Namo Amida Bu, recită chiar şi numai de zece ori şi dormi în pace!
Dacă se întâmplă să mori dintr-o dată, oriunde şi oricând, te afli acasă[1] în Tărâmul Pur al Iluminării[2].”




[1] Vei merge în adevărata ta casă – Tărâmul Pur al Iluminării.
[2] Vei intra în Tărâmul Pur indiferent unde mori. Așadar, orice loc al morții este o poartă către Tărâmul Pur.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate