luni, 17 decembrie 2018

Întrebare: A existat un moment anume când ai simțit că ai primit credința (shinjin) sau a fost ceva gradual?

 
în Hondo (sala Dharmei)
după o slujbă obișnuită
Răspuns: Îmi pui această întrebare deoarece ai senzația că shinjin (credința în Buddha Amida) este ceva special de simțit și te aștepți la ceva special atunci când îl vei primi, însă shinjin nu este decât o credință simplă. Este momentul în care ști fără nicio îndoială că te încrezi în Buddha Amida să te ducă în Tărâmul său Pur când vei muri. La fel ca atunci când ști că nu îți poți repara singur mașina stricată deoarece nu ești mecanic și ai încredere că Ion, care se pricepe la așa ceva, o va repara pentru tine. Nu e nimic special în asta, doar ai încredere în calitățile de mecanic ale lui Ion. Așadar, pentru mine, shinjin a fost momentul în care am știut pentru prima oară că m-am încrezut complet în Buddha Amida pentru nașterea în Tărâmul său Pur după moarte. Am știut că poate face asta pentru mine și că eu nu pot. Această cunoaștere și credință a apărut undeva în trecut și continuă și acum. Shinjin sau credința simplă în Buddha Amida nu este ceva gradual deoarece nu este o dezvoltare intelectuală sau un sentiment pe care trebuie să-l faci din ce în ce mai puternic de-a lungul timpului.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate