luni, 30 decembrie 2013

Este dificil şi totuşi atât de uşor

“Dintre toate dificultăţile, nimic nu este mai dificil decât să auzi această sutra [Marea Sutră despre salvarea lui Buddha Amida], să te încrezi în ea cu bucurie şi să te bazezi pe ea. Într-adevăr, nimic nu este mai dificil de atât.”
Buddha Shakyamuni în Marea Sutră despre Buddha Amida

“Este dificil să întâlneşti învăţători adevăraţi
şi dificil pentru ei să-i înveţe pe alţii.
Este dificil să auzi învăţătura bine
şi încă mai dificil să o accepţi.”
Shinran Shonin

Este dificil pentru adeptul plin de el însuşi să realizeze că este  incapabil şi pierdut pentru totdeauna în oceanul naşterilor şi morţilor repetate, fără nici o posibilitate de a atinge Iluminarea prin puterea personală.
Este dificilă de conştientizat lipsa de timp pentru aşa zisele evoluţii şi căutări spirituale, că moartea este aproape şi că o altă naştere în formă umană este greu de întâlnit în multe kalpa[1].
Este dificil de acceptat existenţa lui Buddha Amida şi a Tărâmului său Pur, chiar dacă Shakyamuni însuşi a propovăduit-o şi făcut-o vizibilă celor adunaţi în India, pe vârful Vulturului[2]: “Am expus această învăţătură pentru binele tuturor fiinţelor sensibile şi v-am făcut să-l vedeţi pe Amida şi Tărâmul său Pur. “
Este dificil de acceptat în credinţă această învăţătură chiar dacă Shakyamuni a folosit atât de multe cuvinte extraordinare pentru a-l descrie pe Amida şi Tărâmul său Pur şi chiar dacă a spus că toţi Buddha mărturisesc această minunată Dharma.
Este dificil să te fereşti de influenţa atâtor falşi învăţători din zilele noastre care sunt mari meşteri în a înveli în cuvinte frumoase cele mai grave şi periculoase erezii.
Este dificilă întâlnirea unor învăţători adevăraţi care nu predau propriile lor viziuni ci se bazează pe sutre şi comentariile Maeştrilor.

Este dificil, deşi în Tărâmul Pur al lui Amida este atât de uşor de ajuns.

  




[1] Kalpa: perioadă de timp incomparabil de lungă.
[2] Aici a fost propovăduită Marea Sutră despre Buddha Amida.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate