vineri, 14 februarie 2014

Golește-ți mintea pentru a primi Dharma

Îmi place să predau buddhismul individual. În afară de întâlnirile de la dojo, nu predau unor adunări mari de oameni decât foarte rar. În opinia mea, buddhismul se transmite personal, de la sufletul meu la sufletul tău. Dar nu în sensul că eu îţi transmit ţie ceva din mine însumi, că tu preiei experienţele mele personale şi le integrezi în tine. Învăţătura pe care ţi-o ofer nu îmi aparţine. Un învăţător autentic nu îţi predă propriile lui opinii, ci Dharma.

Dacă eşti însetat eu îţi pot oferi apă. Dar această apă nu e a mea, eu doar ţi-o torn în cană. Însă pentru a aprecia apa trebuie să îţi fie sete. La fel, pentru a putea primi Dharma trebuie să îţi fie sete de libertate, să simţi nevoia de a te elibera de naşterile şi morţile repetate. 
Pentru a primi apa Dharmei trebuie să îţi goleşti cana (mintea) de propriile idei preconcepute. Într-un pahar deja plin nu mai poate intra nimic. Încearcă să asculţi Dharma cu o minte deschisă şi receptivă. Pune deoparte toate ideile şi filosofiile citite până acum şi ascultă.

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate