joi, 27 februarie 2014

Nu te preocupa de mintea schimbătoare

Întrebare: Ori de câte ori spun nembutsu în minte îmi apar diverse gânduri rătăcitoare. Ce atitudine să am faţă de acestea?

Răspuns: Doar spune Numele şi lasă gândurile să apară şi să dispară de la sine, lasă-le să vină şi să plece după cum doresc. Nu te preocupa de ele, doar spune Namo Amida Bu şi încrede-te în Amida. Întotdeauna îţi va apărea câte ceva în minte şi chiar nu ai cum să opreşti asta. Aşadar, încrede-te în Amida şi lasă mintea schimbătoare să fie cât de schimbătoare doreşte.

Doar spune Namo Amida Bu, Namo Amida Bu, Namo Amida Bu….

Nu e nevoie să te lupţi cu gândurile şi nici să creezi vreo stare specială a minţii. Rostind Namo Amida Bu cu credinţă accepţi că tot ceea ce este necesar salvării tale depinde exclusiv de Buddha Amida. 

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate