miercuri, 17 august 2016

Vizita unei cititoare din Brazilia la templul Amidaji

Thais Shinkai si eu in Hondo
(Sala Dharmei) de la Amidaji
După cum puteți citi aici, la acest link, am declarat templul Amidaji deschis vizitatorilor. Din moment ce majoritatea cititorilor mei sunt străini și deoarece Amidaji este un templu internațional (deschis atât românilor, cât și strănilor), mulți și-au exprimat dorința de a mă vizita câteva zile pentru a asculta învățătura predată aici.

Așadar, primul vizitator a venit tocmai din.... Brazilia!
În mod normal, când cineva dorește să stea la Amidaji, nu părăsește incinta templului pentru câteva zile și se concentrează exclusiv pe Nembutsu, slujbe, învățătură și uneori muncește puțin în folosul templului. În felul acesta, oameni din toată țara sau din străinătate pot alege o perioadă mai liberă din an pe care o pot dedica exclusiv Dharmei. Cred că e mai bine așa decât să impun anumite zile din săptămână pentru întâlniri.

Thais Shinkai în curtea Amidaji. Am dat foc la niște buruieni

Oaspetele din Brazilia a participat la slujbe și a fost învățată stilul de recitare Amidaji. A pus multe întrebări, a primit instrucțiuni dar a și muncit în grădina templului. A stat trei zile și a dormit în bibliotecă. Până când alte facilități vor fi construite, oaspeții Amidaji sunt cazați în bibliotecă. Ei au acces la un duș solar și o toaletă simplă țărănească. Două sau trei mese pe zi sunt asigurate de templu sau în comun de oaspeți și gazdă.



Sper ca vizita acestei persoane din Brazilia (un om normal, fără venituri mari) să fie un exemplu pentru românii care au pretenția că sunt serioși în Dharma, însă se plâng de faptul că templul e prea departe de.....orașul lor....



am montat un adăpost contra soarelui

studiu la bibliotecă





Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate