sâmbătă, 3 iunie 2017

Conditiile in care fac ceremonii buddhiste de casatorie

Am fost intrebat adeseori daca fac ceremonii de casatorie buddhiste. Da, fac ceremonii de casatorie in urmatoarele conditii:

- doar intre barbati si femei (exclus cuplurile gay)
- cel putin unul dintre miri este buddhist. In cazul in care doar unul dintre cei doi este buddhist, celalalt va trebui sa participe si el/ea la o intalnire premergatoare ceremoniei de casatorie in care sa i se explice fundamentele invataturii si elementele ceremoniei, simbolistica, etc.
- ambii parintii promit ca vor oferi copiilor o educatie buddhista Jodo Shinshu (Jodo Shinshu este numele confesiunii buddhiste pe care o reprezint). Nu isi vor boteza ori trece copilul la o alta religie.
- vitorii miri (sau cel putin unul dintre ei, daca celalat nu este buddhist) participa la o retragere de invatatura si practica de 3 zile la templul Amidaji

In cazul celei de-a doua conditii, nu se poate deveni buddhist doar printr-o simpla ceremonie. Este necesara o perioada mai lunga sau mai scurta de catehism, vizite regulate la templu, o mica examinare prin care sa imi dau seama ca respectivul cunoaste fundamentele invataturii specifice scolii buddhiste Jodo Shinshu, etc. Trebuie de asemenea, sa fiu convins ca este serios in alegerea lui. 

Alte amanunte si detalii se vor discuta in particular, cu viitorii miri. Un singur lucru tin sa precizez - nu percep taxe pentru niciun fel de slujbe buddhiste, inclusiv casatorii. 


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- ÎNVĂŢĂTURI BUDDHISTE JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Google+ Followers

Persoane interesate

Copyright © Cirlea Gheorghe Adrian