luni, 8 octombrie 2018

Câteva gânduri după referendumul pentru căsătoria normală


Nu fiti tristi. Gândiți-vă la acest vot ca la un examen medical. Ne-am făcut analizele  și am ieșit bine. Noi, cei care am votat  DA suntem sănătoși din punct de vedere mental și spiritual și am reușit să ne păstrăm imunitatea în fața tuturor virușilor mortali aruncați asupra noastră de tot felul de bolnavi ideologici. Noi suntem ăia care nu ne-am lăsat prostiți, care am recunoscut de la o poștă manipularea șmecherilor și prostia maselor, chiar și a celor cu diplome, noi suntem cei pentru care familia e familie, religia religie, iar principiile morale sunt principii clare și de neclintit. Noi nu avem a ne rușina de nimic și nici ce să ne reproșăm nu avem deoarece am stat drepți pentru adevăr și normalitate. Conștiința noastră e curată asemenea unora care și-au făcut datoria față de religia lor, țară, copii și semeni.

Referendumul acesta a separat apele, sănătoșii de bolnavi, înțelepții de proști și manipulați, pe cei onești de cei ipocriți. Scriitori, jurnaliști, politicieni și oameni de rând, chiar și companii (vezi boicotul făcut de diverse firme) - acest referendumul ne-a ajutat să-i vedem mai bine cine sunt cu adevărat și să știm cum să ne raportăm la ei de acum înainte.  Unii au mințit, au manipulat, alții au tăcut ori au dat-o cu finețuri intelectuale pentru a nu-și supăra clientela ori mediul ”stilat” în care umblă, altora le-a fost chiar rușine să se afișeze cu noi ăștia familiștii, etc. Îi știm și trebuie să le reținem numele pentru mai târziu, nu pentru vreo răzbunare, ci pentru a nu ne mai baza vreodată pe ei.

Nu trebuie să urâm pe nimeni. Repet, e ca și cum am participat la un examen medical în mijlocul unei epidemii. Noi am ieșit bine – puțini dar sănătoși. Ei mulți dar bolnavi. E o iluzie să crezi că vei putea transforma vreodată această lume într-un fel de rai sau tărâm pur dar e minunat să ști că ești printre cei conștienți de rău și nesupuși lui.  
Namo Amida Bu 

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate