duminică, 7 octombrie 2018

Pe scurt despre implicarea omului religios in societate

Un om religios actioneaza in societate in functie de invataturile si preceptele religiei sale. Este absolut normal  sa fie asa. Cei care ne zic noua, oamenilor religiosi, ca religia trebuie sa fie o chestie intima, vor sa ne reduca la tacere pentru ca ei sa schimbe societatea dupa chipul si asemanarea lor. Cu alte cuvinte, opiniile lor trebuie sa fie publice si sa produca schimbari iar ale noastre sa ramana intime si tacute. Este o mare doza de perversitate aici.

Cand in societate se iau decizii care merg impotriva invataturii religiei tale este normal sa actionezi, sa votezi, etc, pentru simplul motiv ca o lume total opusa valorilor tale morale si religioase va fi un loc unde la un moment dat nu ti se va mai permite sa traiesti dupa crezul tau.

Exista locuri in lumea asta in care preoti sunt obligati sa faca ceremonii de casatorie persoanelor de acelasi sex chiar daca asta contrazice invatatura religiei lor. Exista locuri in aceasta lume unde a spune ca barbatul e barbat si femeia e femeie deja poate fi periculos. Exista locuri (din ce in ce mai multe) in lumea asta unde poti fi amendat pentru faptul ca indraznesti sa spui ca homosexualitatea este imorala. Nu va lasati amagiti - cei care va spun acum cu zambetul pe buze ca religia este doar o chestiune intima, sunt cei care va reduc treptat-treptat la tacere pentru a prelua ei controlul asupra vietii voastre religioase si sociale. Acesti oameni sunt agentii unui totalitarism al gandirii caruia voi, oamenii religiosi, le veti cadea victima la un moment dat.

Adeseori oamenii religiosi spun ca pe ei nu-i intereseaza politica. Este o tampenie. Nu zice nimeni sa devenim obsedati de orice chestie politica de la tv, insa in chestiunile extrem de importante care tin de libertatea religiei noastre, de familie, de protectia vietii, de valorile fundamentale ale invataturii noastre, avem obligatia morala sa fim activi. Totul este politica, faptul ca acum scriem liberi pe internet, ca avem inca libertate religioasa, ca nu suntem in dictatura, ca putem vota, ca putem sa ne exprimam opiniile, etc se datoreaza unor decizii politice. De asemenea, tot prin decizii politice putem opri transformarea societatii intr-una  in care nu va mai exista loc pentru invataturile religiei noastre.

Iata cateva din motivele pentru care ma implic, in calitatea mea de preot buddhist, in acest referendum pentru definirea  in constitutie a casatoriei ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie. Pentru ca invatatura buddhista stabileste clar faptul ca un cuplu este format dintr-un barbat si o femeie, pentru ca Buddha Shakyamuni a oferit invataturi si instructiuni/reguli de urmat cuplurilor alcatuite din barbati si femei, iar nu din barbat-barbat sau femeie-femeie, pentru ca a atras atentia, El si diversi alti maestri (de ex, Maestrul Genshin, al-6-lea Patriarh al traditiei mele) asupra pericolelor karmice ale sexualitatii incorecte, inclusiv a homosexualitatii si pentru ca nu vreau ca societatea in care traiesc sa fie una in contradictie cu invataturile buddhiste.

Acesta este un punct de cotitura in societatea in care traim. Suntem la rascruce - aparam normalitatea sau deschidem poarta si mai larg anormalitatii de unde nu va mai fi cale de intoarcere. Acum nu votam un politician sau partid, ci o definire simpla, normala si clara a casatoriei. Intr-o lume din ce in ce mai anormala noi definim normalitatea pentru a o apara. Va rog, mergeti la vot si votati DA!

Intrati si aici pentru a citi articolul meu "Câteva cuvinte despre sexualitatea incorectă și nevoia de a acționa ca buddhiști pentru susținerea căsătoriei normale între un bărbat și o femeie" :

Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate