vineri, 30 august 2019

Pe scurt de ce insist sa veniti la templu


efortul de a veni la templu arata devotiune
si seriozitate fata de Dharma
(foto: vizitatori din Brazilia)
Insist foarte mult pe faptul ca TREBUIE sa faceti efortul de a veni la templu si sa tineti constant legatura cu mine. Ma refer, bineinteles, la cei care se declara serios interesati de Amida Dharma (invatatura Nembutsu/Jodo Shinshu). Numai fata in fata putem discuta aspecte detaliate ale invataturii si numai fata in fata va pot raspunde cel mai bine la intrebari, verifica daca aveti o intelegere corecta, etc.


membri romani si vizitatori din Japonia
E bine si ca fiecare sa studieze singur acasa ori sa discute cu alti prieteni despre Amida Dharma insa este cu totul altceva cand veniti la templu si discutati direct cu mine ca preot si invatator al acestei traditii, cu peste 15 ani experienta in predarea ei. Nu degeaba exista in lumea buddhista oameni autorizati sa predea si sa transmita mai departe o anumita invatatura si practica. Nimeni nu se poate erija in invatator daca nu a fost recunoscut si autorizat de alt invatator in cadrul unei linii autentice de transmisie. Aceste aspecte sunt extrem de importante. Este vital sa existe smerenie, disciplina si buna organizare in activitatile de studiu, predare si transmitere a invataturii, altfel pot aparea diverse intelegeri gresite subtile.

De aceea insist sa veniti la templu si sa tineti legatura cu mine, nu sa va rezumati la cititul cartilor si la discutii intre voi. Chiar daca si discutiile intre voi sunt importante, pot fi chestiuni care va pot scapa din vedere ori sa nu vi le explicati suficient de bine iar pe care eu, ca preot si autor al acelor carti, vi le pot prezenta in amanunt, mai ales intr-o retragere de cateva zile la templu.

Daca bineinteles, din diverse motive legate de batranete, boala ori alte chestiuni personale grave nu puteti ajunge la templu, voi face eu efortul de a veni la voi. Trebuie doar sa imi cereti asta si apoi gasim solutii. Sunt dispus sa fac vizite regulate celor aflati in reala dificultate. Nu ar fi prima oara cand calatoresc in scopuri de invatatura si asistenta.

De asemenea, discutiile la telefon sau prin alte sisteme gen facebook messenger, watsup, skype, etc, sunt foarte importante si va incurajez sa le folositi, desi nici ele nu se compara cu prezenta la templu pentru cateva zile in care suntem concentrati exclusiv pe invatatura si slujbe religioase. Apropo de slujba religioasa - intr-o intalnire fata in fata la templu (sau acasa la voi daca aveti dificutati in deplasare) va pot invata diverse gesturi devotionale, plecaciuni, un mic ritual, cum sa va alcatuiti un altar personal, etc – adica elemente care pot sa va faca mai placuta viata religioasa de fiecare zi.

La acest link aveti informatii despre conditiile de vizitare si cazare:

iar aici alte detalii de contact:
telefon: 0745.038.390
skype id: josho_adrian
email: josho_adrian@yahoo.com
Sunt de asemenea, disponibil si pe facebook messenger la pagina oficiala:
sau/si pe contul facebook privat la: https://www.facebook.com/shaku.josho.1

Namo Amida Bu

in timpul unei slujbe religioase




Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate