marți, 16 februarie 2010

Nu există nicio cale precum Jodo Shinshu



- fragment dintr-o scrisoare către un prieten-

Nu e nevoie să faci nimic pentru a atinge Buddheitatea în Tărâmul Pur al lui Amida.
În Jodo Shinshu, Buddheitatea nu este ceva de câştigat sau de meritat. Spre deosebire de alte căi dinauntrul sau din afara buddhismului, aici eliberarea ultimă din naştere şi moarte nu depinde de tine.

Nu mergi tu însuţi spre Nirvana ci Buddha Amida te ia de mână ca pe un copil şi te duce acolo. El este cel care te face să vezi realitatea ultimă a tuturor lucrurilor, care topeşte multele straturi de iluzii ce acoperă natura ta înnăscută de Buddha.
Odată ajuns, prin poarta credinţei, în Tărâmul Pur al lui Amida sau sfera sa de influenţă, toate acestea apar imediat şi natural. Ratacirea ta ca prizonier în samsara ia sfârşit odată ce primeşti credinţa [1] iar călătoria ca Buddha începe imediat ce te naşti în Tărâmul Pur al lui Amida, la sfârşitul acestui trup iluzoriu[2]
 Credinţa (shinjin) şi recitarea Numelui (expresia credinţei) înseamnă că pur şi simplu îl laşi pe Amida să te ducă spre Buddheitate. Ai încredere că poate face asta pentru tine şi că nu o poţi face tu însuţi.

Nu există nicio cale precum Jodo Shinshu. Indiferent cât de mult ai studia toate religiile lumii şi chiar celelalte metode buddhiste, nu vei găsi o asemenea învăţătură care într-adevăr nu cere nimic de la tine şi te acceptă aşa cum eşti, cu bube cu tot.
Această învăţătură a lui Shakyamuni despre salvarea lui Amida este expresia ultimă  a Iubirii şi Compasiunii pe care un Buddha o poate simţi pentru fiinţele sensibile. Este medicamentul bun de aplicat acolo unde toate celelalte medicamente (metode) şi-au dovedit ineficienţa pentru tine.




[1] In momentul primirii credintei, in aceasta viata, intri in stadiul de asigurat de nasterea in Taramul Pur si de atingerea Nirvanei. Click aici pentru a citi mai mult.
[2] Odată deveniţi Buddhaşi în Tărâmul Pur al lui Amida, ne întoarcem în această lume, în diferite forme însă cu o minte Iluminată şi liberă, pentru a ajuta toate fiinţele.




Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate