miercuri, 29 august 2018

Rezumatul Legământului Principal al lui Buddha Amida

Amida Buddha


            Acum, după atâtea pagini în care am încercat să explic în detaliu toate elementele LegământuluiPrincipal, voi face un rezumat pentru a vă ajuta să rețineți mai ușor ideile principale.        

De fapt, reducând totul la esență, Buddha Amida a promis următoarele:

Dacă vă încredeți în mine cu sinceritate și exclusivitate, rostiți Numele meu într-un mod relaxat, fără să fiți obsedați de numărul recitărilor sau de stări speciale ale minții și dacă vreți să vă nașteți în tărâmul meu, atunci veți merge acolo după moarte. Dacă asta nu se va întâmpla, înseamnă că nu merit să fiu numit Buddha, însă nu trebuie să vă faceți griji deoarece un Buddha își ține mereu promisiunile.

Totuși, faptul că vă salvez atât de ușor nu înseamnă că sunt de acord cu faptele voastre rele, așa că vă rog, faceți tot ce puteți să evitați cele cinci păcate de moarte. Nu vă îngrijorați, vă salvez oricum, indiferent ce faceți, dar vă rog, încercați cât puteți de mult să le evitați.

De asemenea, țineți cont de faptul că nu văpot salva dacă ponegriți Dharma cea adevărată, anume dacă negați existența mea și a Tărâmului meu Pur. Dacă faceți asta înseamnă că nu vă încredeți  în mine și nu vă doriți să vă nașteți în tărâmul meu iar rostirea Numelui este falsă și nesinceră. Nimeni nu poate ajunge într-un loc pe care îl consideră imaginație și nici nu poate fi salvat de cineva a cărui existență o neagă. Este logic, nu? Așa că, vă rog,
încredeți-vă în mine ca într-un Buddha viu și real care a manifestat un Tărâm Pur special pentru voi, doriți-vă să vă nașteți acolo după moarte și rostiți Numele meu.
Vă aștept! Veniți așa cum sunteți!


Niciun comentariu:

Cărţi prin poştă (distributie persoane private si biblioteci)

1. Toti cei care doresc sa primeasca acasa, pliante, carti, reviste, cd-uri si alte materiale informative pe care Amidaji şi Tariki Dojo Bucureşti le distribuie gratuit, pot trimite prin e-mail (josho_adrian@yahoo.com) adresa lor postala cu mentiunea "distributie gratuita".
Noi carti va vor fi trimise automat la fiecare noua aparitie editoriala, la adresa indicata de dumneavoastra, pana cand ma veti anunta ca nu mai doriti sa le primiti. Este o ocazie unica de a studia invatatura traditiei noastre, fara nici o cheltuiala din partea dv. Taxele postale sunt suportate de centrele mai sus amintite și de colaboratorii acestora, insa orice donatie este binevenita.

2. De asemenea, caut voluntari pentru intermediere donatii catre bibliotecile din tara. Daca doriti sa ma ajutati in efortul meu de a dona carti buddhiste tuturor bibliotecilor publice, contactati-ma pe adresa de mai sus. Nu este greu, trebuie doar sa faceti un drum pana la biblioteca din orasul vostru si sa lasati acolo niste exemplare trimise de mine.

Iata cateva din titlurile noastre in limba romana:

- CREDINTA SI NEMBUTSU IN BUDDHISMUL JODO SHINSHU, de Josho Adrian Cirlea
- ADEVĂRATA ÎNVĂȚĂTURĂ DESPRE BUDDHA AMIDA ȘI TĂRÂMUL PUR, de Josho Adrian Cirlea
- CALEA ACCEPTARII - COMENTARIU LA TANNISHO, de Josho Adrian Cirlea
- CELE 48 LEGĂMINTE ALE LUI BUDDHA AMIDA, de Josho Adrian Cirlea


- TEXTE CLASICE precum Tannisho (Plangere impotriva abaterilor de la adevaratul shinjin), Mattosho (Scrisorile Maestrului Shinran), Gobunsho (Scrisorile Maestrului Rennyo), Mica Sutra despre Buddha Amida, rostita de Buddha Shakyamuni
- Hrana Bodhisattvasilor (texte buddhiste clasice despre abtinerea de la carne) de Shabkar Tsogdruk Rangdrol

Video Of Day

Persoane interesate